BOE+International+is+weer+helemaal+terug
Nieuws

BOE International is weer helemaal terug

BOE International maakt zich op voor een nieuwe editie. Op 11 en 12 januari 2023 wordt de vakbeurs voor experience marketing gehouden in combinatie met het BrandEx Festival en de uitreiking van de BrandEx Awards. NEXTLIVE, de internationale zuster van EventBranche.nl is dan ook prominent aanwezig.

Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de pandemie kwam de evenementenindustrie begin mei bijeen in de Messe Dortmund. Zo'n 1800 bezoekers kwamen naar de in korte tijd georganiseerde compacte versie van de vakbeurs. 

Sabine Loos, directeur van Messe Dortmund, maakte na afloop een positieve balans op van deze compacte voorjaarseditie: "Het uitgebreide podiumprogramma en de ontspannen beurssfeer werden zeer goed ontvangen. Hieruit blijkt opnieuw de impact van handelsbeurzen. De beurs blijft ook in de toekomst een belangrijk instrument voor de markt. Met het succes van deze compacte editie zijn de verwachtingen voor de beurs in januari hooggespannen."

De aftrap van de compacte versie eerder deze maand zorgde voor een vliegende start. Zo'n honderd exposanten, drie podia, een PopUp Area en gasten als Dr. Johannes Velling van het Ministerie van Economische Zaken van NRW gaven direct al een goed beeld van de stand van zaken in de evenementenbranche.

Pop-up studio


NEXTLIVE was op deze BOE-edtie vertegenwoordigd met een beursstand en een pop-up studio. "Namens Messe Dortmund en in samenwerking met BOE hebben we het tweede seizoen van de talkshow 'Around the world' opgenomen en met veel experts uit de evenementenbranche gesproken", zegt NEXTLIVE-hoofdredacteur Sjoerd Weikamp.

Gasten bij NEXTLIVE waren Georg Broich (Broich Hospitality Group), Damian Fischer (Party Rent Group AG), Sascha Nies (dinner&co), Tanja Schramm (Meet Germany), Prof. Dr. Dirk Hagen (SRH Berlin University of Applied Science), Dr. Johannes Velling (Ministerie van Economische Zaken NRW), Alex Ostermaier (forward - Federale Vereniging van de Evenementenindustrie), Dan Lukic (PwC Legal Zwitserland), Christopher Werth (VOK DAMS Group), Sabine Reis (Meetaverse™ by Allseated), Mary Kirillova (Baltic Event Industry Club), Sabine Loos (Messe Dortmund), Frederic Allerdisse (Mundwerkkunst), Michael Hosang (Studieninstitut für Kommunikation), Thorben Steenmanns (ePlayces), Martin Houbé (BDSW - Bundesverband der Sicherheitswirtschaft), Mike P. Heisel en Sandra Beckmann (Bundeskonferenz Veranstaltungswirtschaft) en vele andere experts uit de eventbranche om de laatste trends en ontwikkelingen te delen met klanten uit het bedrijfsleven en de industrie.   


David Ernst is de nieuwe projectleider bij BOE International. Hij volgt Marvin Böttcher op, die de Messe Dortmund heeft verlaten en als adjunct-directeur is overgestapt naar het GOP Varieté Theater in Essen. David was de afgelopen tien jaar als afdelingsmanager op verschillende cruiseschepen verantwoordelijk voor bars, restaurants en servicegebieden en was onder andere ook verantwoordelijk voor kwaliteits- en hygiënebeheer. Al met al is de gediplomeerde restaurantmeester al meer dan twee decennia werkzaam in de horeca en heeft hij een brede ervaring op het gebied van coaching, evenementen en catering, procesoptimalisatie, managementleiderschap en toerisme. 

Slimme branding


Cartoseat was NEXTLIVE partner voor smart branding op deze editie van de BOE International. Het bedrijf uit Etten-Leur rustte de NEXTLIVE Booth en de NEXTLIVE.TV Pop-up Studio uit met bijzondere kartonnen event-producten. Alle Cartoseat-producten zijn 100% recycleerbaar, kunnen meerdere keren worden hergebruikt, kunnen worden gepersonaliseerd met individuele branding en zijn bestand tegen extreme belastingen tot 200 kg. De producten van Cartoseat worden gebruikt in evenementenformules zoals workshops, congressen en festivals en zijn populair bij eventplanners en organisatoren van evenementen in het B2B- en B2C-segment. 

Maurice van Gool is oprichter en CEO van het jonge label Cartoseat en begeleidt NEXTLIVE en EventBranche.nl bij hun jaarlijkse live events: "Hoe verder de digitalisering voortschrijdt, hoe waardevoller live events worden. Persoonlijke ontmoetingen zijn onmisbaar voor formats als workshops, seminars, handelsbeurzen en congressen". 

De volgende reguliere BOE International vindt plaats op 11 en 12 januari 2023 in Messe Dortmund. Het tweede seizoen van 'Around the world - An international Talkshow on the Road2BOE' gaat binnenkort van start op de platforms BOE Connect en NEXTLIVE.  

 

 

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.