Bekijk+de+toekomst+van+de+festivals
Nieuws

Bekijk de toekomst van de festivals

De Future of Festivals in Duitsland is de enige netwerkbeurs die partijen uit de branche samenbrengt. Vorig jaar werd deze beurs voor het eerst met veel succes gehouden. Op 25 en 26 november vindt de tweede editie plaats in Arena Berlin. Hier kun je zien en ervaren hoe de toekomst van festivals er uit ziet.

Een bijdrage van onze Duitse zusterorganisatie NEXTLIVE.

Met ruim 150 verschillende takken is de evenementenindustrie in Duitsland een heterogene sector. De evenementenformats zijn minstens even divers. Festivals behoren tot de oudste en meest succesvolle evenementenformules. Een van de grote trends is het om bedrijfsgerelateerde evenementen te 'festivaliseren'. Het OMR Festival in Hamburg is daarvan een bekend voorbeeld.

Aanjager van de evolutie

"Na de positieve signalen vorig jaar, is het nu zaak om vooruit te kijken en met alle stakeholders de verdere ontwikkeling van de sector aan te jagen", zegt Robert Stolt, initiatiefnemer van Future of Festivals. "Het is belangrijk om de sector toekomstbestendig te maken, te versterken en perspectieven te creëren voor jonge professionals."

Personeelstekort

De Future of Festivals bestrijkt een breed scala aan onderwerpen. De toekomst wordt besproken aan de hand van de volgende onderwerpen:

- Duurzaamheid
- Personeelstekort
- Metaverse
- Empowerment
- Festival lobbyen

Meer weten over deze netwerkbeurs? Check de website van de Future of Festivals.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.