Barneveld+benoemt+accountmanager+voor+evenementen
Nieuws

Barneveld benoemt accountmanager voor evenementen

Barneveld is een gemeente waar het bruist. En dat willen ze graag houden zo en waar mogelijk nog verder uitbreiden. Om het organisatoren van evenementen makkelijker te maken is een accountmanager benoemd, die meer doet dan alleen het vergunningentraject begeleiden. Daarmee heeft de gemeente een ambtenaar die niet vanuit het vergunningentraject, maar vanuit de afdeling Economische Zaken evenementen begeleidt.

Barneveld is een gemeente met iets meer dan 60.000 inwoners. De gemeente is uitgestrekt en heeft verschillende kernen, zoals Voorthuizen, Terschuur, Kootwijkerbroek, De Glind, Stroe en Garderen. "Overal gebeurt wat. Door samen te werken en meer lijn te krijgen in de activiteiten wordt het totaalplaatje een stuk sterker", aldus Ies Bos, de accountmanager van de gemeente Barneveld, die onder meer met deze uitdaging aan de slag mag.

Ies Bos werkte jarenlang in het bankwezen en was een tijdlang zelfstandig ondernemer. Mede door zijn maatschappelijke betrokkenheid, contacten met de ondernemers in de regio en zijn contactuele vaardigheden werd hij door de gemeente gevraagd om als accountmanager onder meer organisatoren van evenementen te ondersteunen.

Mogelijkheden

Hoe bijzonder is deze functie? "Voor mij persoonlijk is het bijzonder. Met mijn achtergrond had ik nooit gedacht ooit ambtenaar te worden", grapt Bos. "Mijn takenpakket bestaat uit het begeleiden van het traject in de voorfase, voordat de eigenlijke vergunning wordt aangevraagd. Daarnaast kijk ik met het vergunningentraject mee en daar waar er hobbels in het traject zijn probeer ik deze glad te strijken. Ik kijk vooral naar de mogelijkheden. Ik werk ook niet voor bij het team dat de vergunningen regelt maar bij Economische Zaken.

Ies Bos is er ook voor de helicopterview. "We hebben veel verschillende kernen met allemaal eigen events. Het zwaartepunt ligt op de zomerperiode. Natuurlijk kijk ik naar een goede spreiding. En events moeten wel bij Barneveld passen.

Oud Veluwse Markt

Wat zijn dan de evenementen die Barneveld zo bruisend maken en passen in het DNA van de gemeente? "Dan ben ik toch geneigd als eerste de Oud Veluwse Markt te noemen. Ja, dat is folklore, maar ook meer dan dat. Het zijn vier donderdagen, waarvoor de campings en recreatieparken in Barneveld en omgeving uitlopen. Ook de Barnevelders en mensen uit de regio komen in groten getale naar het centrum van Barneveld."

Maar er is nog zoveel meer. "We hebben net het NK Dweilorkesten en Gelderpop achter de rug. Op de agenda staan verder bijvoorbeeld het Ballonfiesta in Barneveld en de Floralia in Voorthuizen. De website www.visitregiobarneveld.nl wordt de centrale plek, waar samenwerkende partijen laten zien wat Barneveld allemaal te bieden heeft."

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.