Amsterdam+Dance+Event%3A+%27Verbijsterd+over+minachting+en+onmetelijke+domheid%27
Nieuws

Amsterdam Dance Event: 'Verbijsterd over minachting en onmetelijke domheid'

FESTIVAL CORONA - De directie van Amsterdam Dance Event laat in verbijstering niets heel van de oproep van Hugo de Jonge, die in een gesprek met event-organisatoren gevraagd zou hebben voorlopig geen dance events te organiseren: 'Dit is voor ons het zoveelste bewijs van de minachting die dit kabinet heeft voor de elektronische muziek sector. In juni over de rug van de sector op onmetelijk domme wijze populariteitspunten willen scoren om de vaccinatiebereidheid omhoog te krikken, om het nu via de achterkamer de nek om te willen draaien.'

Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis (zie foto Amsterdam-Dance-Event.nl), de tweekoppige directie van Amsterdam Dance Event, zijn verbijsterd na de uitlatingen van minister Hugo de Jonge, zoals deze in de uitzending van Op1 naar voren kwamen. In een gesprek met onder anderen Ruben Brouwer van MOJO vroeg de Minister van VWS “of we maar geen dance evenementen wilden organiseren.”   

“Dit is voor ons het zoveelste bewijs van de minachting die dit kabinet heeft voor de electronische muziek sector. In juni over de rug van de sector op onmetelijk domme wijze populariteitspunten willen scoren om de vaccinatiebereidheid omhoog te krikken, om het nu via de achterkamer de nek om te willen draaien. Vervolgens negeert dit kabinet de twee grootste protesten van de afgelopen 15 jaar. Wat ons betreft totale minachting voor het grootste culturele exportproduct van Nederland met deze onderhandse 'deal tactiek' van de overheid zonder steekhoudende argumenten of juridische gronden.”

Editie 2021
“ADE bestaat uit vele cross culturele festivals, clubs, nachtcafés en evenementen. Er valt al 2 jaar onmogelijk te sturen op dit beleid, zeker met zoveel aanbod op verschillende locaties. Vorig jaar heeft de overheid 2 weken voorafgaand aan ADE de stekker uit het evenement getrokken en we vrezen dit jaar voor eenzelfde scenario zonder gegronde redenen. Desondanks zullen we de hoogstwaarschijnlijk onbegrijpelijke maatregelen van vanavond voor de zoveelste keer gaan ontvlechten om te kijken waar de mogelijkheden voor ADE volgende maand liggen.”

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.