Amsterdam+Dance+Event+trapt+af+met+openingsconcerten
Nieuws

Amsterdam Dance Event trapt af met openingsconcerten

Amsterdam Dance Event (ADE) presenteert een reeks speciale openingsconcerten op de woensdag van ADE. Hiermee biedt de organisatie vier unieke audiovisuele ervaringen op bijzondere locaties zoals het Van Gogh Museum, Door Open Space, Bimhuis en de Melkweg. Met de openingsshows presenteert ADE optredens van onder anderen Eefje de Visser, Nick Verstand, Cello Octet Amsterdam, Greetje Bijma, Oceanic, LUXE, Metropole Orkest en Miguel Atwood-Ferguson.

Eefje de Visser (unplugged) | Van Gogh Museum
De reeks Openingsconcerten wordt afgetrapt met een intiem, akoestisch optreden van de bekroonde Nederlandse singer-songwriter Eefje de Visser. Gehouden in het serene, met glas omgeven atrium van het Van Gogh Museum, wordt Eefje’s muziek teruggebracht tot haar puurste vorm, begeleid door enkel gitaar, piano en vocalisten, waardoor een unieke combinatie van beeldende kunst en muziek ontstaat.
 
COCON II door Nick Verstand x Cello Octet Amsterdam | Door Open Space
In een samensmelting van klassieke muziek en geavanceerde technologie presenteren audiovisueel kunstenaar Nick Verstand en Cello Octet Amsterdam een samenwerking in de uitgestrekte Door Open Space loods. COCON II toont een meeslepend samenspel tussen muzikanten en acht robotarmen, die dynamische driedimensionale lichtvormen creëren. Deze tweede iteratie van het COCON-project is speciaal ontworpen voor ADE en vervaagt de grenzen tussen muziek, kunst en technologie.
 
Greetje Bijma X Oceanic + LUXE (live) | Bimhuis
Bimhuis verwelkomt een buitengewone samenwerking tussen de legendarische free jazz-zangeres Greetje Bijma en elektronische muziekartiest Oceanic, waar de improviserende jazz en leftfield techno samen een sonisch landschap creëren. Na hun set volgt Londense producer LUXE met een live optreden dat klassieke muziek vermengt met hedendaagse elektronische geluiden.
 
50 Years of J Dilla x Metropole Orkest | Melkweg

De serie wordt afgesloten met het eerder aangekondigde eerbetoon aan een van de meest invloedrijke producers in de hiphopgeschiedenis, J Dilla. Ter viering van 50 jaar van zijn nalatenschap zal het beroemde Metropole Orkest, in samenwerking met componist en multi-instrumentalist Miguel Atwood-Ferguson, het werk van J Dilla op een nog nooit eerder gehoorde manier herinterpreteren. Dit concert markeert het achtste opeenvolgende jaar dat het Metropole Orkest ADE opent in de Melkweg.
 
Het volledige programma wordt de komende weken bekendgemaakt. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.