Advies+OMT%3A+%27milde%27+lockdown+van+drie+weken+%28UPDATE%29
Nieuws

Advies OMT: 'milde' lockdown van drie weken (UPDATE)

Een korte lockdown, dat is wat het OMT het kabinet adviseert. Vrijdag 12 november worden nieuwe maatregelen bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Dan wordt dus bekend welke adviezen het kabinet overneemt. De milde lockdown zou vooralsnog twee tot wellicht drie weken moeten gaan duren en heeft, ondanks dat het geen harde lockdown is, flinke impact op de eventbranche.

Volgens bronnen rond het OMT behelst het voorstel een verbod op evenementen. De details zullen - als het kabinet het voorstel overneemt - vrijdag nader aan de orde komen tijdens de persconferentie. Waar eerst geadviseerd zou zijn om bioscopen en theaters voor een beperkte periode te sluiten, lijkt het er nu op dat deze culturele locaties open mogen blijven. Inmiddels is naar buiten gekomen dat het demissionaire kabinet voornemens is om sportwedstrijden door te laten gaan, maar zonder publiek.

Ook de horeca ontkomt niet aan extra maatregelen, als het aan het OMT-advies ligt. De horeca zou de deuren weer eerder moeten sluiten, de groepsgroottes moeten worden beperkt en iedereen moet worden geplaceerd. Dit laatste geldt ook voor café's, waarbij naar buiten is gekomen dat de sluitingstijd naar 19.00 uur zal worden gebracht. 

Het advies van het OMT aan het kabinet zorgt voor veel zorgen en onrust in de branche. Vrijdagavond 12 november is de persconferentie. Dan wordt duidelijk welke voorstellen het kabinet overneemt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.