80+procent+van+de+jongeren+mist+evenementen+en+75+procent+is+bereid+ter+plekke+te+sneltesten
Nieuws

80 procent van de jongeren mist evenementen en 75 procent is bereid ter plekke te sneltesten

EVENEMENTEN CORONA - Het 1Vandaag Opiniepanel deed onderzoek naar hoe jongeren momenteel tegen evenementen aan kijken. Het onderzoek legde een aantal bijzondere uitkomsten bloot. Zag gaf 80 procent aan evenementen redelijke tot erg te missen. Over welke maatregelen ze zouden willen nemen om naar een event te kijken, is minder eensgezindheid, behalve bij een sneltest ter plekke. Daartoe is 76 procent bereid.

Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt: Evenementen en coronamaatregelen, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, in samenwerking met NPO 3FM. Aan het onderzoek, gehouden onder jongeren tussen de 16 tot 35 jaar, deden ruim 2.000 concert- en festivalgangers mee.

Deze groep zegt het massaal prima te vinden om hun contactgegevens met organisatoren te delen (88 procent) of hun lichaamstemperatuur op te laten meten bij de ingang van een evenement (87 procent). Ook wil de meerderheid best ter plekke een sneltest ondergaan (76 procent), vooraf een coronatest doen (63 procent) of een vaccinatiebewijs tonen (61 procent), als dat zou betekenen dat ze weer naar een concert of muziekfestival kunnen gaan.

Er is grote solidariteit onder de jongeren richtinge de eventbranche, want bijna driekwart hoopt dat de overheid een garantiefonds opzet, zodat organisatoren verder kunnen met de voorbereiding om straks weer evenementen te kunnen organiseren. Overigens denkt een derde van de jongeren dat er pas in 2022 weer festivals georganiseerd zullen worden.

>> Bekijk de uitkomsten van het onderzoek: Evenementen en coronamaatregelen

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.