70%2E000+Digitale+marketeers+eensgezind%3A+Live+is+nog+belangrijker+geworden
Nieuws

70.000 Digitale marketeers eensgezind: Live is nog belangrijker geworden

Hamburg wordt momenteel bevolkt door 70.000 digitale marketing rockstars, afkomstig vanuit de hele wereld. Het jaarlijks festijn OMR met toonaangevende bedrijven als Meta, Sony, Spotify, Audi, SAP en vele anderen is in volle hevigheid losgebarsten. EventBranche.nl is er samen met de Duitse zusterorganisatie NEXTLIVE bij.

OMR was een aantal jaren geleden nauwelijks nog bekend. Inmiddels is het met ruim 70.000 bezoekers een van de grotere beurzen voor digitale marketeers ter wereld. Namens EventBranche.nl zijn Robin van Leeuwen en Sjoerd Weikamp naar de noordduitse Hanzestad afgereisd. Samen met de Duitse collega's van NEXTLIVE maken ze video's en podcasts en spreken ze toonaangevende denkers uit het vak. Volgens Sjoerd Weikamp zijn alle digitale marketing-experts die hij spreekt het over een ding eens: Live contact is belangrijker dan ooit. 

Op de beursvloer staan start-ups en 'de groten der aarde' als Meta, Google, Sony, Zoom en SAP naast elkaar. Bedrijven die actief zijn in de digitale wereld komen juist naar Hamburg voor de live connectie. Sjoerd Weikamp: "Er wordt gezocht naar de ideale mix tussen online en live. Als iets hier duidelijk wordt, dan is het wel dat we na een hele gekke periode nu pas echt beseffen hoe krachtig live is. De experts van de grote digitale reuzen staan hier live op de beurs kennis te delen. Het broeit hier van alle gesprekken, ontmoetingen en nieuwe connecties."

Het is op OMR niet alleen lange leve de lol. "Laten we eerlijk zijn: zo'n beurs is echt een feest voor de professional. Je ziet en hoort zoveel. Wat mij opvalt is dat de standhouders met duidelijke doelen hebben. Ze hebben KPI's vastgelegd. Daar pleiten wij al jaren voor. En al is het vaak lastig meten wat 'live' nu exact oplevert, er komen steeds betere methoden en er is meer aandacht voor SMART-doelen. Een goede zaak, want live is krachtig, maar vraagt vaak ook om een serieus budget."

EventBranche.nl en NEXTLIVE staan onder meer met de volgende contentpartners op OMR: VOKDams, Berlin University of Applied Sciences, Grohe en Bundesliga-club Bayer Leverkusen.

 

 

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.