40+procent+managers+heeft+liever+een+vrije+dag+dan+een+bedrijfsuitje
Nieuws

40 procent managers heeft liever een vrije dag dan een bedrijfsuitje

Het is op zijn minst een interessant onderzoek te noemen: 4 op de 10 managers prefereert een extra vrije dag boven een bedrijfsuitje. Dat blijkt uit onderzoek van IT-detacheringsbureau Neomax|Olgreen onder 504 managers/(mede)beslissers in organisaties met meer dan 200 kantoormedewerkers. Ruim de helft (51%) is van mening dat bedrijfsuitjes onder werktijd georganiseerd moeten worden.

Uit het onderzoek van Neomax/Olgreen zijn ook verschillen zichtbaar per branche. Zo geeft 50 procent van de managers en beslissers op het gebied van ICT de voorkeur aan een vrije dag, waarbij de 'non-ICT collega’s' op 39 procent blijven steken.

In hetzelfde onderzoek werd ook gevraagd naar meerdaagse bedrijfsuitjes inclusief overnachting. 57 procent van alle managers zegt daarover: bedrijfuitjes met overnachting sla ik liever over. Als het gaat om een kamer delen met een collega, zegt 51 procent daar ongemak bij te voelen.

Richard Stassen, CEO bij Neomax|Olgreen:
“Dat een groot deel van de managers een vrije dag verkiest boven teambuilding, vind ik verbazingwekkend. Onderlinge verbinding met collega’s is mijns inziens essentieel. Natuurlijk is het een persoonlijke overweging in hoeverre je werk en privé in elkaar laat overgaan, maar als manager moet je je als geen ander beseffen dat een goede sfeer in het team van cruciaal belang is voor succes. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk dat je een band opbouwt met collega’s en hier ook in investeert. Alleen zo bevorder je vertrouwen, open communicatie en een prettige werkomgeving. Een meerdaagse activiteit met je team bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de beste ideeën en energie vrijkomen. Dat draagt weer bij aan effectieve samenwerking, productiviteit en het algehele welzijn van je team.”

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.