15+jaar+Niquell%3A+belevingen%2C+mijlpalen%2C+ervaringen
Nieuws

15 jaar Niquell: belevingen, mijlpalen, ervaringen

Op 2 februari 2025 viert Niquell haar 15-jarige bestaan! Monique Huizenga richtte het bedrijf op in 2010, na een carrière in de horeca, bedrijfsadministratie en als intercedente. Bij GGZ Drenthe en Espria zette ze succesvol een intern congresbureau op, maar vijf jaar later was ze klaar voor een nieuwe uitdaging en besloot ze haar eigen bedrijf te starten. Bij het inschrijven van Niquell bij de Kamer van Koophandel besefte ze lachend dat het tienjarig jubileum zou vallen op de iconische datum 2-2-2020. Hoewel dat jubileum door de coronamaatregelen anders verliep dan gepland, kijkt Monique nu trots terug op vijftien jaar vol groei en succes in de evenementenbranche.

Alleen kom je ver, samen kom je verder
Al snel na de start van het bedrijf merkt Monique dat het lastig is Niquell in haar eentje draaiend te houden. ‘Ik had het vrijwel meteen druk en voor een eenpitter werd het al snel te veel. Ik had het lastig met de bereikbaarheid en mijn afwezigheid tijdens vakanties.’ Monique neemt contact op met een oude bekende: Myrthe Strijker; voormalig stagiaire Communicatie bij GGZ Drenthe. Myrthe heeft op dat moment haar hbo-diploma Communicatie op zak en volgt een studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Groningen. ‘Ik heb er even goed over nagedacht en toen wist ik, dat ik Monique graag wilde ondersteunen. Ik hou ervan om evenementen te organiseren en had daar zijdelings best wat ervaring in opgedaan’, vertelt Myrthe. ‘Ik startte met één dag per week, maar dat werden er al gauw meer. Nadat ik mijn master had afgerond, ben ik fulltime bij Niquell aan de slag gegaan. In 2014 besloten we echt zakelijk partners te worden. Op dat moment werd Niquell een vof en ik ondernemer!’

15 jaar Niquell: een jaar vol beleving
Voor de niet-oplettende lezer: Niquell bestaat in 2025 dus 15 jaar. Inmiddels hebben Monique en Myrthe een team opgebouwd van ervaren krachten en jonge talenten, wat volgens hen de kracht van hun team vormt. De komende tijd zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor het 15-jarig jubileum, dat een jaar vol beleving beloofd te worden. Zowel opdrachtgevers als het Niquell-team worden in het zonnetje gezet met originele acties, waarbij alles draait om de beleving. Het team vindt het bovendien belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom zullen ze tijdens hun jubileumjaar ook een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap, iets wat kenmerkend is voor Niquell. Het bureau is namelijk nauw betrokken bij verschillende (maatschappelijke) projecten in Noord-Nederland.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.