The+Rematch+brengt+een+hele+natie+in+rep+en+roer
Cases

The Rematch brengt een hele natie in rep en roer

Wat Nederland-Duitsland in het Volksparkstadion in 1988 voor de Nederlandse voetbalfan is, is Noorwegen-Brazilie op het WK van 1998 voor de Noren. De Noren wonnen dankzij een penalty in de laatste minuut met 2-1. Deze wedstrijd wordt alom gekenmerkt als de ultieme wedstrijd in de Noorse voetbalgeschiedenis. Wat gebeurt er als je twintig jaar na data dezelfde teams opnieuw in de voetbalarena zet?

'Het wonder van Marseille' - zoals de wedstrijd in Noorwegen bekend staat, was het uitgangspunt voor de krant Aftenposten om een stunt neer te zetten. De krant bracht de spelers van toen - sommige met een paar pondjes meer - opnieuw bij elkaar voor een rematch.

Kosten

Het effect was overweldigend. De spelers zegden hun medewerking toe, waaronder de Braziliaanse sterspelers Bebeto en Ronaldo als ook de Noorse doelpuntenmakers uit 1998 Tore Andre Flo en Kjetil Rekdal. De staf, het arbritrale trio en zelfs de commentatoren van toen brachten het hele land opnieuw in vervoering. In slechts zeven uur na de start van de ticketverkoop waren alle kosten gedekt.

Landelijke feestdag

De wedstrijd was een trip down memory lane, waarbij jonge kinderen de wedstrijd herbeleefden waar hun ouders en grootouders niet over uitgesproken raakten. The Rematch werd een eenmalige landelijke feestdag met ongekende exposure. Zo staat niet alleen het Wonder van Marseille in het collectieve Noorse voetbalgeheugen gegrift, maar ook The Rematch.

Onuitwisbare indruk

Dit event, dat een hele natie op de been krijgt, heeft geschiedenis geschreven door historie naar het heden te halen. Een sportevent, een reunie, wat het ook is, het heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten bij voetbalminnend Noorwegen en beyond. Reden voor de internationale jury van Best Events Award World om dit project te lauweren.

Omkampen short edit from Reel Media Nordic on Vimeo.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.