Samenwerking+XSAGA+Festivals+en+gemeente+Amsterdam+basis+voor+succes+Uitmarkt+2021
Cases

Samenwerking XSAGA Festivals en gemeente Amsterdam basis voor succes Uitmarkt 2021

PUBLIEKSEVENEMENT - Even zag het ernaar uit dat de 44ste editie van de Uitmarkt 2021 in gevaar zou komen. Doortastend optreden van de producent XSAGA Festivals en de coöperatieve opstelling van de gemeente Amsterdam maakte het mogelijk dat er alsnog een vergunning werd verleend aan een evenement in de open lucht.

“Wij zijn enorm blij om het publiek op deze manier te mogen verwelkomen”, spreekt Frans de Vries van XSAGA Festivals. “Vijf diverse programma’s, waarvan drie live op televisie”. “Met een miljoenenpubliek thuis aan de buis”, valt Patrick Roubroeks zijn collega enthousiast bij. Het is duidelijk dat de heren blij zijn met de opening van het nationale culturele seizoen. “Ik was zelfs een beetje aangedaan toen ik de lange rijen bij de ingang zag staan. Het is duidelijk dat het publiek staat te popelen om al dat moois weer te gaan bezoeken”, aldus Roubroeks.

Mooier dan ooit
Het was dan ook niet verwonderlijk dat er voor het vrijdagavondprogramma een intensieve samenwerking werd gezocht met het initiatief van Albert Verlinde. Die met de slogan ‘Mooier dan ooit’ het landelijke publiek wil verleiden om weer naar de musea en landelijke podia te gaan. De culturele sector heeft het zwaar gehad, maar recht de rug en schudt de veren. “Het is belangrijk dat het publiek weer mág gaan komen en gáát komen!”, spreekt De Vries in wie de culturele sector een ware ambassadeur heeft gevonden.

Alle uitzendingen zijn terug te zien via NPO Start en ook op Uitmarkt.nl zullen delen van het programma gratis en voor iedereen zijn terug te kijken.

Foto: Nathan Reinds

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.