IJskoud+Salla+stelt+zich+kandidaat+voor+de+Olympische+Zomerspelen
Cases

IJskoud Salla stelt zich kandidaat voor de Olympische Zomerspelen

In Salla, het koudste dorpje in Finland, weten ze het al langer. De zonnegod keert terug. Hij schenkt de Finse gemeenschap warmte, veel warmte. En dat biedt mogelijkheden voor het kleine, onbeduidende plaatsje. De gemeente heeft zich kandidaat gesteld voor de Olympische Zomerspelen van 2032.

De temperatuur kan er zakken tot -50. Daarmee behoort Salla tot de koudste bewoonde plekken. Toch heeft de gemeente zich kandidaat gesteld voor de Olympische Zomerspeken. Burgemeester Erkki Parkinnen heeft realiteitszin genoeg te weten dat zijn bod het niet gaat winnen tegen Doha. het Ruhrgebied of Mumbai. Een van deze tegenstrevers zal straks de Spelen toegewezen krijgen. Het dorpje Salla is het vooral te doen om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde.

Finse beachboy

De kandidaatstelling van Salla wordt ondersteund door bijgaande video. Nu is er amper vloeibaar water te vinden in het bevroren meer. Niet ondenkbeeldig is dat al het ijs in 2032 door de opwarming verdwenen is. Zo kun je straks misschien wel surfen op wat nu nog sneeuw en ijs is. Een Finse 'beachboy' geeft in de video alvast een voorproefje.

De video op YouTube is inmiddels bijna 75.000 keer bekeken. Het is slechts een van de uitingen. Op de website savesalla.com vind je meer informatie over de actie om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde en toch ook wel een klein beetje citymarketing voor Salla, het koudste plaatsje van Finland, 'waar de mensen bereiken wat ze willen bereiken. Behalve talentvolle mensen is er veel warmte; warme mensen met warme harten." 

Salla vestigt middels het enorme podium van de Olympische Spelen die aandacht op zich. Dat doen ze op een uiterste sympathieke manier met een doel - opwarming van de aarde - waar bijna iedereen zich zorgen over maakt. Dankzij de juiste dosis humor heeft deze campagne nog meer impact. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.