H%C3%A9t+Crewdiner%3A+officieuze+heropening+van+de+eventbranche
Cases

Hét Crewdiner: officieuze heropening van de eventbranche

NIEUWEGEIN - Met bijna 300 eventprofessionals aan vele tientallen dinertafels, een verrassend programma en de eerste uitreiking van de Gouden CREWPoek was Hét Crewdiner een soort officieuze heropening van de Nederlandse eventindustrie. (foto's Patrick van Beek)

Zowel uit de festivalwereld als de zakelijke evenementenmarkt waren honderden crew-medewerkers, bureaus-eigenaren, festivaldirecteuren, locatie-medewerkers, audiovisuele experts, cateraars en vele andere eventprofs voor het eerst weer bijeen: 'We gaan hier samen uitkomen'.

Hét Crewdiner was daarmee het praktijkvoorbeeld van hoe evenementen zonder 1,5 meter afstand gewoon doorgang kunnen vinden. Met een nauwgezette controle middels de corona-check-app, was het daarna ouderwets handen geven, een enkele knuffel en zelfs de eventzoen keerde in no time terug. Buiten het NBC Congrescentrum bleek het genot om elkaar weer te spreken, een hapje en een drankje een meer dan afdoende paraplu voor de enkele druppels die vielen.

Gouden CREWpoek
Binnen aan de dinertafels nam Hét Crewdiner 'de eventcrew' van bijna 300 gasten tijdens een 3-gangen diner mee in het verleden, heden en toekomst. Met Erik de Zwart als presentator werden panelgesprekken afgewisseld met entertainment en kreeg Dolf Jansen de lachers op zijn hand: 'Dit is waarschijnlijk voor het eerst dat jullie op een evenement zo'n heerlijk menu voorgeschoteld krijgen, in plaats van dat crewdiner dat je normaal snel uit een bakje wegslikt.' Met Jennie Lena, Dolf Jansen, Niels Houtepen en Orgel Joke vloog de avond voorbij. Het grootste applaus was er voor Sander Hendrix (foto rechts), producent, regisseur, showcaller, die de allereerste Gouden CREWpoek in ontvangst mocht nemen. Een prijs voor het meest onmisbare crew-lid. 

Hatim El Khatib (Manager Nicky Romero), Bolke Burnaby Lautier (SR Films) en Robert de Vries (Quality Bookings), Margriet van Kraats (TivoliVredenburg), Marc Hofstede (Ambassadors of Entertainment), Danny Damman (Ziggo Dome), Arne Koefoed (Wink), Pieter Lubberts (Fieldlab), Eric van Eerdenburg (Mojo), en Sjoerd Weikamp (Eventbranche.nl) zorgden voor de inhoud door open en bloot hun strijd door de pandemie op het podium te leggen. Uitmondend in een positief toekomstbeeld: we gaan hier uitkomen, samen, laten we ons strikt aan de regels houden zodat het niet weer oplaait en zie de grote kansen voor onze branche nu ook alles wat online en digitaal tot ons festival, event, live communicatie en experience marketing palet behoort.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.