Gouden+Giraffe+Event+Awards+2021%3A+NN+Running+Day
Cases

Gouden Giraffe Event Awards 2021: NN Running Day

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS – Prachtige cases, liefst 70 in getal, doen deze editie een gooi naar de Gouden Giraffe Event Awards. Op EventBranche.nl vind je van alle cases de feiten en cijfers. Dit is NN Running Day.

NN Running Day

Opdrachtgever: Nationale-Nederlanden

Categorie: Relatie Events & Community Events

Bureau: Weber Shandwick

Fysiek of online event: Online / hybride evenementen

Jaar: 2020

 

Korte omschrijving:

Toen in 2020 alle hardloopevenementen door corona werden geannuleerd, presenteerde NN met eventpartner Golazo een nieuw landelijk evenement: NN Running Day. Bijzondere tijden vragen immers om bijzondere oplossingen. En met de lancering van NN Running Day werden alle hardlopers in Nederland - maar ook buiten de landsgrenzen – samengebracht in een app. Na aanmelding konden deelnemers zich in de app voorbereiden op een eigen run, en tegelijkertijd virtueel verbonden blijven met de mede-hardlopers. De MyTrace-app werd speciaal voor NN Running Day ontwikkeld om het groepsgevoel en de interactie onderling te behouden. NN Running Day zette hiermee alle hardlopers individueel in beweging mét de ervaring van een echt, fysiek evenement. NN Marathon Rotterdam is een van de bekendste runs in het land, en ook dit event kon gelukkig door de introductie van NN Running Day toch doorgaan. Deelnemers hadden daarnaast de keuze uit verschillende runs door het hele land, van Maastricht tot Groningen en alles ertussenin. Zij liepen een door henzelf uitgekozen afstand in een zogenoemde wave. Na het maken van een route met de speciale NN Hardloopplanner, die een route genereerde op basis van je huisadres, startten de deelnemers met het digitale startschot in hun oortjes vanaf hun eigen voordeur. Onderweg werden zij via de app aangemoedigd met leuke weetjes langs de route en muziek. Ook werd een digitaal leaderboard bijgehouden, en kreeg je via je oortjes te horen hoe je het deed in vergelijking met andere hardlopers. Bij het voltooien van weer een kilometer hoorde je een luid juichend, virtueel publiek en als je de NN Marathon Rotterdam liep werd je, net als tijdens het echte evenement, door datzelfde publiek onthaald bij de finish op de Coolsingel. 

Hoofddoelstelling:

NN heeft een diepgewortelde geschiedenis in het hardlopen en wil met NN Running Day actief bijdragen aan een veilige en gezonde ervaring voor alle hardlopers. Juist in een tijd dat fysieke runs niet door kunnen gaan, wil NN de claim ‘Supporter van alle Hardlopers’ waarmaken en alle hardlopers een unieke beleving geven.

Of je nu voor een korte of lange afstand gaat, of alleen je hardloopprestaties wil onderhouden; trainen en werken aan een doel geeft voldoening. De ambitie van NN Running Day is om alle hardlopers te steunen en te motiveren om een eigen prestatie te leveren in tijden van corona.

Alle deelnemers lopen een individuele run, maar zijn tegelijkertijd digitaal met elkaar verbonden. De digitale teamspirit komt via de MyTrace belevingsapp, de website en de social media-kanalen. Door een wave uit te kiezen werd je onderdeel van een bepaalde groep hardlopers, en via een digitaal leaderboard werd je tijdens de run op de hoogte gehouden op welke plek je in jouw wave liep. Dit versterkte de gezamenlijke sportieve prestatie enorm.

Met NN Running Day wil NN juist in deze uitdagende tijden zoveel mogelijk mensen alsnog de kans geven om deel te nemen aan landelijke hardloopevenementen zoals NN Marathon Rotterdam. De unieke sfeer van een event en het gezamenlijke sportgevoel bleef zo behouden. Het alternatief werd door deelnemers gezien als een super goede motivatie om actief te blijven. 

Effect & Impact:

Het doel van NN Running Day is om zoveel mogelijk lopers een sportieve prestatie te laten leveren waarbij veiligheid en gezondheid voorop staan. Alle deelnemers liepen een individuele run, maar waren via de app, website en social media-kanalen met elkaar verbonden om een digitale teamspirit en een unieke beleving neer te zetten. En dat leverde klinkende resultaten op:

• Ruim 22.000 deelnemers liepen tijdens de twee introductieweekenden via de belevingsapp individuele afstanden in de sfeer van de bekende Nederlandse hardloopevenementen

• In totaal werd 230.374 kilometer gelopen; dat komt overeen met 5,75 rondjes rond de aarde

• Via de NN Hardloopplanner werden 75.000 downloads gemaakt van een persoonlijke route

• NN Running Day realiseerde 186 publicaties in media met een cumulatief bruto bereik van meer dan 90 miljoen

• NN Running Day werd aangejaagd op social media middels 3 influencersamenwerkingen met een cumulatief bruto bereik van bijna 200.000

• NN Running Day scoorde 3 items op prime time landelijke televisie in het programma Koffietijd

Diversiteit
NN Running Day stond ook in het teken van diversiteit. Zo deed de jongste deelnemer (12 jaar) mee aan de “City Run Rotterdam”, en voltooide de oudste deelnemer (92 jaar) de “Menzis 4 Mijl van Groningen”. Ook Stichting Running Blind, een initiatief om mensen met een visuele beperking te helpen hun hardloopdoelen te laten behalen en waar NN sinds 2019 sponsor van is, was vertegenwoordigd. De deelnemers liepen met hun buddy op afstand door middel van een speciale corona-stok, die mede door NN is ontwikkeld om ook met de huidige maatregelen zoveel mogelijk lopers de mogelijkheid te bieden actief te blijven.

Over de grens...
NN Running Day wist overigens ook deelnemers buiten de landsgrenzen te inspireren. De NN Marathon Rotterdam was het populairste evenement wereldwijd en werd o.a. gelopen in Kaapstad (Zuid-Afrika), New York City (VS), São Paulo (Brazilië) en Bangkok (Thailand). Maar ook in Beijing (China) en Madrid (Spanje) en van Alvesta (Zweden) tot Benowa (Australië) waren lopers op de been. Sportief vervolg NN en Golazo pakten samen door naar aanleiding van dit succes en kondigen nieuwe edities aan van NN Running Day, waaronder een succesvolle Christmas Edition, een New Year’s Edition en de Valentine Run in februari 2021. In totaal hebben al ruim 50.000 deelnemers aan een editie van NN Running Day deelgenomen: een bijzonder sportief resultaat. 


Stem op jouw favoriet

Ook dit jaar is er weer een Gouden Giraffe Event Awards Publieksprijs. Waar de Giraffen uitgereikt worden aan de hand van experts in de jury, draait het bij de Publieksprijs om het aantal stemmen. Wie had het meest creatieve concept, zowel met als zonder RIVM-maatregelen. Twee events worden deze editie dus beloond en jij bepaalt!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.