Gouden+Giraffe+Event+Awards+2021%3A+de+Nacht+van+de+Vluchteling
Cases

Gouden Giraffe Event Awards 2021: de Nacht van de Vluchteling

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS – Prachtige cases, liefst 70 in getal, doen deze editie een gooi naar de Gouden Giraffe Event Awards. Op EventBranche.nl vind je van alle cases de feiten en cijfers. Dit is de Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling

Opdrachtgever: Stichting Vluchteling

Categorie: Relatie Events & Community Events

Fysiek of online event: Online / hybride evenementen

Jaar: 2020

 

Korte omschrijving:

In 2020 vond de 11e editie plaats van het jaarlijkse evenement de Nacht van de Vluchteling. Ieder jaar lopen duizenden deelnemers in het holst van de nacht in 10 steden 40 kilometer om zoveel mogelijk geld en positieve aandacht te vragen voor vluchtelingen wereldwijd. In maart (moment van Covid-19) stonden er ruim 2200 deelnemers ingeschreven. De organisatie wilde graag nog iets organiseren voor deze deelnemers en heeft toen snel geschakeld met een digitale Nacht van de Vluchteling. Door middel van een NVDV-app konden mensen in eigen omgeving kilometers maken. Op 20 juni (Wereldvluchtelingendag) is de actie tot een mooi einde gekomen waarbij in de 10 steden van de Nacht een ambassadeur/vriend van het evenement stond om verschillende (bijzondere) lopers te interviewen en hen een steun in de rug te geven bij de laatste kilometers. Dit werd getoond in een livestream vanuit de Westergas in Amsterdam. 

Hoofddoelstelling:

Zoveel mogelijk mensen in actie laten komen en zo positieve aandacht genereren (solidariteit tonen). Daarnaast geld ophalen voor noodhulp. 

Effect & Impact:

Ondanks Covid-19 zijn wij het eerste goede doel geweest wat snel heeft gehandeld (samen met alle leveranciers!) om tóch nog samen met de deelnemers in actie te komen rekening houdend met alle maatregelen. Door middel van de Nacht van de Vluchteling digitaal te maken konden veel meer mensen (vanuit huis) meedoen aan het evenement. In totaal is er 260.000 euro opgehaald wat ten goede is gekomen aan specifiek coronahulp. Een groot voordeel is dat we vanaf nu de NVDV-app zullen blijven inzetten ieder jaar, om meer deelnemers en ook bereik te genereren. 


Stem op jouw favoriet

Ook dit jaar is er weer een Gouden Giraffe Event Awards Publieksprijs. Waar de Giraffen uitgereikt worden aan de hand van experts in de jury, draait het bij de Publieksprijs om het aantal stemmen. Wie had het meest creatieve concept, zowel met als zonder RIVM-maatregelen. Twee events worden deze editie dus beloond en jij bepaalt!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.