Gouden+Giraffe+2021%3A+Projectweek+Liefde+2%2E0%2C+een+kennisevent+met+wetenschappelijk+resultaat
Cases

Gouden Giraffe 2021: Projectweek Liefde 2.0, een kennisevent met wetenschappelijk resultaat

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Congressen & Kennisevents pakt Praktijkcollege Het Plein, i.s.m. Kikid en de Gemeente Amsterdam, maatschappelijke onderwerpen aan om scholieren bewust te maken van o.a. (zelf)liefde, respect, inclusiviteit, huiselijk geweld en seksualiteit

PROJECTWEEK LIEFDE 2.0

Opdrachtgever: Praktijkcollege Het Plein
Categorie: Congressen & Kennisevents
Fysiek of online event: Fysiek
Jaar: 2020

Korte omschrijving van het event:
De Projectweek Liefde 2.0 is uitgevoerd op Praktijkcollege Het Plein. Een 3 dagen durend event met als primaire doelgroep de leerlingen. Secundair ook de docenten en ouders van deze leerlingen. Het ging in deze week o.a. over thema's waar je als jongeren mee te maken krijgt. Mooie thema's maar ook 'lastiger' thema's. Denk aan liefde en respect, inclusiviteit, groepsdruk, grenzen en wensen, huiselijk geweld, weerbaarheid, relaties en seksualiteit, social media en pesten. Kikid heeft een afwisselend programma opgesteld bestaande uit onder andere workshops, theater en theorielessen. Om deze week in te richten hebben we samengewerkt met meerdere partner(s)organisaties die een deel van de workshops en theorielessen op zich genomen hebben. De projectweek is op een feestelijke manier geopend en afgesloten, op Paarse Vrijdag!, met een verrassingsoptreden van niemand minder dan Bizzey!


 

Hoofddoelstelling:
Leerlingen die hebben deelgenomen hebben kennis opgedaan over o.a. (zelf) liefde, respect, inclusiviteit, huiselijk geweld en seksualiteit. We willen de leerlingen laten voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Door onze aanpak zijn ze zich bewuster van hun eigen wensen, grenzen en de invloed van o.a. groepsdruk en media op hun gedrag en keuzes die ze kunnen maken en daarmee ook van de enorme kracht en invloed die ze zelf hebben om gelukkig en succesvol te zijn.

Effect & Impact:
Uit de enquête onder zowel leerlingen als ook docenten blijkt dat het merendeel de week als zeer positief en effectief heeft ervaren. In de aangeleverde documenten zijn kwantitatieve en kwalitatieve resultaten na te lezen. Docenten geven de week gemiddeld een 8,4 als cijfer en de leerlingen gemiddeld een 7,4 .

De school is erg tevreden met de impact en het effect van de Projectweek Liefde 2.0 en wil dit in 2021 wederom gaan herhalen. Ook de Gemeente Amsterdam is blij met de resultaten en de evaluatie van de school en wil daarom ook in 2021 weer een bijdrage vanuit de Sociale Basis geven om het mogelijk te maken voor de school om de Projectweek in te kopen.

M.b.t. effecten kan er ook wetenschappelijk iets over gezegd worden. De combinatie van de voorstelling en training van Kikid is door TNO en Movisie onderzocht en daarvan is bewezen dat het er voor zorgt dat jongeren minder snel overgaan tot seksueel grensoverschrijdend gedrag. Mede daardoor staan we ook in de databank voor erkende interventies bij het RIVM. Aangezien deze combinatie ook op Praktijkcollege Het Plein is ingezet mogen we er van uit gaan dat dat ook hier het effect is geweest.
 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.