Gouden+Giraffe+2021%3A+Project+Touchscreen
Cases

Gouden Giraffe 2021: Project Touchscreen

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS – Prachtige cases, liefst 70 in getal, doen deze editie een gooi naar de Gouden Giraffe Event Awards. Op EventBranche.nl vind je van alle cases de feiten en cijfers. Dit is Project Touchscreen.

Project Touchscreen

Opdrachtgever: Collectief Ruimte om te Raken (initiatiefnemer)

Categorie: Relatie Events & Community Events 

Bureau: Collectief Ruimte om te Raken

Fysiek of online event: Online / hybride evenementen

Jaar: 2020

 

Korte omschrijving:

Het concept was simpel: 7 topartiesten omringd door 50 Ipads met publiek samengebracht in een ruimte. In dit geval de Copraloods van de Fabrique in Utrecht. Door middel van een unieke code, waarmee ingelogd kon worden op 1 van de Ipads konden 2x50 mensen dit intieme concert bijwonen vanuit hun eigen huis. De concerten waren tevens te volgen via een livestream. 

Hoofddoelstelling:

Het begon met een oproep op LinkedIn door Nils Roemen: "Help, ik zit in de eventbranche, mijn werk is weggevallen. Terwijl het juist nu belangrijk is om verbinding en raken kracht bij te zetten. Wie doet er mee op dat vorm te geven?'.

Project Touchscreen is een poging om elkaar nog steeds te raken, maar met een scherm ertussen: Touch - Screen. Raken door een scherm heen. En dat doen we met artiesten en met een publiek dat live inlogt op een scherm (IPad), waardoor je echt met elkaar kunt praten en elkaar kunt raken. 

Nils Roemen: 'Met het verdriet en de pijn die er nu ook is, hebben we straks het vermogen nodig om elkaar op te vangen en elkaar te dragen. Maar je kunt iemand alleen opvangen en dragen als je verbinding met hem hebt. Dus het is wezenlijk om die verbinding nu te creëren vanuit een liefdevolle intentie.'

Effect & Impact:

Het doel om mensen te raken, ook al zit er een scherm tussen is meer dan gehaald. In een gesprek met een gast en Typhoon werd het mooi gezegd: 'Kijk nou eens hoe dichtbij we zijn'.

Project Touchscreen was het eerste experiment binnen de branche. Een concept om te laten zien wat de mogelijkheden waren binnen de richtlijnen van COVID-19. Artiesten stonden voor het eerst weer voor een 'live' publiek. Wat we nooit van te voren bedacht hadden was de enorme impact op iedereen. Getuige ook de reacties van de artiesten zodra ze uit de zaal kwamen.

'Het voelt alsof er mensen om je heen staan.'

'Het is anders, maar toch in de basis van mensen samenbrengen is weer hetzelfde.'

Dit was een initiatief vanuit evenementenmakers om iets moois aan de wereld te geven, op een moment dat het nodig was. That's it! Aantal gasten 'live': 100 via de Ipads, de livestream bijna 4500 keer bekeken. Naar aanleiding van project Touchscreen heeft het Collectief aan aantal initiatieven ondersteund die op zoek waren naar eenzelfde setting of op zijn minst geïnspireerd zijn geraakt door de mogelijkheden.

Erik Kuperus: 'Kunnen we vanuit de leegte die er nu ontstaan is iets moois laten verschijnen. Het antwoorden is volmondig Ja!.'

Derek Otte: "Of het goed komt ik weet het niet, ik kan er niet bij met mijn hoofd. Maar uit de grond van mijn hart schieten bloemen omhoog.'


Stem op jouw favoriet

Ook dit jaar is er weer een Gouden Giraffe Event Awards Publieksprijs. Waar de Giraffen uitgereikt worden aan de hand van experts in de jury, draait het bij de Publieksprijs om het aantal stemmen. Wie had het meest creatieve concept, zowel met als zonder RIVM-maatregelen. Twee events worden deze editie dus beloond en jij bepaalt!

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.