Gouden+Giraffe+2021%3A+NXTMICE%2C+event+voor+de+wederopbouw+van+de+branche
Cases

Gouden Giraffe 2021: NXTMICE, event voor de wederopbouw van de branche

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Congressen & Kennisevents komt Postillion met NXTMICE. Een hybride event waar twintig van Nederlands belangrijkste MICE-kopstukken het fundament legden voor de wederopbouw van de branche.

NXTMICE - State of the industry

Opdrachtgever: Postillion Hotels
Categorie: Congressen & Kennis events
Fysiek of online event: Online / Hybride evenementen
Jaar: 2020

Korte omschrijving van het event:
In Postillion Convention Centre Amsterdam legden twintig van Nederlands belangrijkste MICE-kopstukken het fundament voor de wederopbouw van de branche. Vanuit verschillende achtergronden en perspectieven brainstormden zij over drie belangrijke thema’s: consumentenvertrouwen, investeren en internationaal. Op afstand keken honderden event professionals mee. Na het debat diepten zij deze thema’s verder uit. De eventprofessionals werden bij elkaar gebracht op drie verschillende Postillion-locaties. Per locatie waren dertig fysieke bezoekers aanwezig, de overige deelnemers participeerden online. Interactieve livestream bracht uiteindelijk honderden bezoekers bij elkaar, en leverde volop inspiratie en ideeën op om de event business na maanden van stilstand weer op te starten.Hoofddoelstelling:
De hoofddoelstelling van NXTMICE-State of Industry was tweeledig: enerzijds de fundering leggen van de toekomst van de nieuwe MICE- en eventbranche. Anderzijds diezelfde branche opnieuw verbinden na een periode van gedwongen stilstand. Door verhalen en ervaringen te bundelen, en kennis en inzichten te delen, heeft de industrie weer perspectief gekregen. Perspectief dat keihard nodig was, omdat er op dat moment nog geen herstelscenario’s beschikbaar waren.

Subdoelstelling was om aan te tonen dat er, ondanks alle beperkingen, nog steeds mogelijkheden zijn om waardevolle bijeenkomsten te organiseren. En veilig! Tevens hebben we laten zien dat een hybride vorm net zo inspirerend kan zijn als een fysiek congres.


Effect & Impact:
Door NXTMICE- State of the Industry is de brede discussie over de toekomst van de branche intensief voortgezet tussen verschillende partijen uit de sector. Het samenbrengen van de gehele branche heeft uiteindelijk geleid tot nieuwe verbindingen, samenwerkingen en initiatieven.

De whitepaper, het statement van de industrie, is inmiddels meer dan 200 keer gedownload. Een duidelijk bewijs dat de eventindustrie een markt is van de rollende beweging nu het eerste dominosteentje is gevallen, zijn we vertrokken naar een rendabele toekomst.

COVID-19 en het congres dat hieruit is ontstaan, hebben de branche doen inzien dat we in verbinding moeten blijven met elkaar. ‘Ik voel me een onderdeel van een memorabel moment, waarop wij als branche echt een statement maken’, verwoordde een deelnemer treffend. De industrie staat bol van inspirerende ideeën en NXTMICE heeft een platform gefaciliteerd waarin die ideeën zijn samengebracht. NXTMICE is dan ook daar, zolang het nodig is.

Hoewel het congres bedoeld was als perfectief voor de gehele branche, heeft NXTMICE-State of the Industry voor Postillion Hotels zelf eveneens veel opgeleverd; Postillion heeft nieuwe boekingsaanvragen gegenereerd en worden gezien als dé expert op het gebied van ‘anderhalvemeter events’. Ook is haar zichtbaarheid en naamsbekendheid vergroot. Zowel in de landelijke als de vakmedia is NXTMICE herhaaldelijk de revue gepasseerd, en in de maanden die volgden is Postillion Hotels veelvuldig uitgenodigd als expert op het vlak van hybride sessies.

Giraffen zijn uitzonderlijke en unieke wezens. Niet alleen vanwege hun extreem lange nek, maar ook vanwege hun opvallend grote hart; dat is een meter lang en weegt maar liefst 25 kilo! Met NXTMICE-State of Industry hebben we als Postillion Hotels niet alleen onze nek uitgestoken, maar ook laten zien hoe groot ons hart voor de sector is


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.