Gouden+Giraffe+%2D+Relaties+IT4Kids++trekken+de+knip
Cases

Gouden Giraffe - Relaties IT4Kids trekken de knip

De Gouden Giraffe in de categorie Community en Relatie Events gaat misschien wel naar IT4Kids. Deze organisatie zette een hybride event neer waar private dining en fundraising hand in hand gingen. Op maandag 3 april wordt de uitslag bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens een impactvolle awardshow in de TheaterHangaar in Katwijk.

IT4Kids is een stichting die zich inzet voor kinderen. IT4kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt (namens de donateur) de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die deze kinderen een duurzame (sport)kans geven. Samen creëren wij mogelijkheden voor kinderen, zodat zij #skills4life, zoals zelfvertrouwen,
samenwerken,respect en discipline ontwikkelen.

De afgelopen anderhalf jaar waren zwaar vanwege COVID-19. De stichting met CBF-keurmerk had minder hardwaredonaties en kon een jaarlijks groot gala niet organiseren. Zo ontstond de behoefte voor een alternatief fundraising event; voor de belangrijkste relaties van IT4Kids. Een doelgroep die wel wat gewend is en kwaliteit
verwacht. In plaats van samen te komen in een zaal besloten we sterrenrestaurants in Nederland te benaderen, welke beschikken over een afgesloten private dining ruimte. In plaats van een tafel bij het gala te kopen, kochten de relaties de tafel in het restaurant naar keuze waar ze met gemiddeld 10 van hun eigen gasten genoten van een 5-gangen sterrendiner. Tussen de gangen door zonden we live het programma uit; bestaande uit IT4Kids, een loterij en natuurlijk de veiling. De ultieme uitkomst van dit event was een recordbedrag voor de stichting.

Campagne

Het traject rondom het event was vooral persoonlijk; een persoonlijke, telefonische benadering in uitnodiging en daarmee de introductie van het event aan de gasten. Zo kon de stichting immers ook uitleggen dat zij door Corona het jaarlijkse, en zelfs jubileum-gala niet konden organiseren, maar dat dit unieke event uitkomst bood. Later bleek deze persoonlijke benadering ideaal, omdat we door de pandemie het event hebben moeten uitstellen toen in oktober 2020 alles, waaronder horeca, op slot ging. De reactie van de gasten toen was uiteraard teleurstelling, maar vooral een van bewondering voor het concept en vertrouwen dat zij erbij zouden zijn als het wel door kon gaan. Toen op 25 september 2021 het event door kon gaan, bleek ook dat het meer was dan een moment; het was uniek om met 13 verschillende sterrenrestaurants letterlijk verbonden te zijn. Bovendien gaven we hiermee ook een impuls aan de horeca; een door Corona tevens zwaar getroffen branche.

Doelstellingen

Hoofddoel van dit event was het inzamelen van geld voor de stichting. Daarnaast was dit event uiteraard ook een moment van verbinding; met elkaar en met de stichting. De afgelopen twee jaar heeft de stichting zich namelijk geprofessionaliseerd en ook een nieuwe directeur aangesteld. Dit event was dan ook zeker om alle genodigde relaties/gasten daarover te informeren. Tenslotte was dit event zeker ook bedoeld om de waardering naar de gasten te uiten.De Gouden Giraffe Event Awards 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door deze eventhelden:

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.