Congres+%26+Kennis+Events+%2D+EMEC%3A+de+gamechanger
Cases

Congres & Kennis Events - EMEC: de gamechanger

Congressen en Kennis Events is één van de zes categorieën tijdens de verkiezing van de Gouden Giraffe Awards. Congressen en kennis events zijn er in soorten en maten en worden invidueel door de deskundige jury beoordeeld. EMEC is een inspirerend voorbeeld voor opdrachtgevers en organisatoren. Vandaar dat we deze case op deze plek delen onder het motto 'Learn from the best'.

EMEC (European Meetings & Events Conference) is het 'flagship event' van MPI in Europa. Tijdens het 4-daagse congres met als thema "Changing the Game" werden meeting- & event professionals uit binnen- en buitenland geïnspireerd om hun vak op een andere manier te bekijken. Change the way you Meet, Change the way you Experience, Change the way you Learn.

EUROPEAN MEETINGS & EVENTS CONFERENCE 2019

Opdrachtgever: Meeting Professionals International (MPI)
Categorie: Congressen & Kennis events

MPI wil als vakvereniging een proeftuin zijn waar men zelf kan ervaren hoe bepaalde vernieuwende concepten in de praktijk werken. Door de empirisch ervaring kan men gedegen advies uitbrengen aan (interne) opdrachtgevers. Verder testen we vernieuwende werkvormen, voegen ervaring toe door het verrassingselement. Inspiratie opdoen buiten onze eigen branche en uiteraard kennis opdoen om een betere professional te worden. Daarnaast hebben we vooraf de belofte gedaan dat iedereen minimaal 5 mensen zou ontmoeten die de telefoon opneemt als ze bellen. De echte ontmoeting die verder gaat dan alleen visitekaartjes uitwisselen stond centraal.

Hoofddoelstelling:

- Changing the Game
- Change the way you MEET
- Change the way you EXPERIENCE
- Change the way you LEARN

4 hoofdonderwerpen:

- Risk Management
- Design Thinking
- Leadership
- Meeting Perspectives

Effect & Impact:

Direct na het event is er een survey uitgegaan waarin EMEC19 beoordeeld is met een 8.9 gemiddeld, een NPS van +64 en dat met een response rate van ca. 62%. Na 6 maanden is er een tweede survey uitgegaan en de cijfers waren toen nog beter. Deze tweede survey is gedaan om te kunnen checken wat de daadwerkelijke impact van het event was. Het heeft pas impact als men het geleerde ook daadwerkelijk zelf in praktijk brengt. Dan kan je zeggen dat het niet alleen een inspirerend event was, maar dat er echt een gedragsverandering heeft plaatsgevonden.

Bureau en opdrachtgever vonden het mooi om te zien dat er voor de editie van 2020 veel van wat er tijdens EMEC19 voor het eerst is ingevoerd, weer werd toegepast door MPI Global. Op lokaal niveau heeft EMEC19 gezorgd dat MPI Nederland heeft kunnen groeien in het aantal leden (ca. 24%), verschillende nieuwe Strategische Partners, meer senioriteit in het bestuur en veel positieve exposure door EMEC19.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.