Case%3A+Samsung+Festifold+met+Galaxy+Z+Flip4+back+to+the+future
Cases

Case: Samsung Festifold met Galaxy Z Flip4 back to the future

De wereld van de telefonie staat niet stil. Steeds weer nieuwe snufjes en nog coolere looks. Samsung heeft de klaptelefoon uit de jaren negentig een nieuw leven gegeven. Het idee van toen, maar met de technologie van nu. De Samsung Galaxy Z Flip4 is een revolutie, die een introductie in stijl verdient. Hamilton Bright had de eer dit event te organiseren als grootste full-service FieldMarketing en Eventbureau. Dit spraakmakende event is in de categorie Brand Events één van de kanshebbers op een Gouden Giraffe.

Hamilton Bright, een bureau met een grote naam in de retailwereld, is vooral gespecialiseerd in Field en Trade Marketing. Sinds nog niet zo heel lang bouwt de onderneming aan een stevig trackrecord op het gebied van live communicatie en experience marketing. Meest recente voorbeeld is het event rond de introductie van de Samsung Galaxy Z Flip 4. Het event Festifold, Unfold your world in de Amsterdamse Thuishaven had als thema Y2K en werd in slechts vier weken van tekentafel tot uitvoering gebracht en werd in meerdere opzichten een doorslaand succes.

Openheid

Het was one hell of a ride voor het team van Hamilton Bright met het hoofdkantoor in Sneek. Drijvende krachten achter het event zijn Lindsey Voogtsgeerd en Nienke van 't Schip. "We werden heel enthousiast van de pitch. Aan creativiteit in ons team geen gebrek en op dit project konden we helemaal los. En dat hebben we ook gedaan. Een van de doorslaggevende factoren voor het winnen van de pitch, zat hem in het verbinden van de juiste partijen en afdelingen aan elkaar’ en doen van een voorstel dat op alle doelstellingen aansloot. Met het concept werden meerdere doelgroepen volledig ondergedompeld in de wereld van de nieuwe Samsung-producten en kon men in iedere hoek van het terrein op een toffe manier content creëren."

Hamilton Bright koos voor de toch vrije rauwe eventlocatie Thuishaven in Amsterdam. "Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij een locatie voor een premium merk, dat altijd gaat voor kwaliteit. Daar komt bij dat we met de opdrachtgever een locatieschouw hadden op een doordeweekse dag en uiteraard regende het pijpestelen. Het was niet eenvoudig door de trieste omstandigheden van dat moment te kijken, maar wij waren overtuigd van ons idee en met ons enthousiasme en het idee hebben we Samsung toch kunnen overtuigen."

Topsport

"We hebben geen moment getwijfeld aan de plannen, maar hebben wel de druk en spanning gevoeld van een event als dit organiseren in een extreem kort tijdsbestek in de huidige  - toch wel overspannen - eventmarkt. Dat betekende voor ons dus topsport bedrijven."

Even terug naar de basis van deze case: Samsung introduceert een nieuwe telefoon. Een inklapbare telefoon, die we kennen uit de ninenties. En daar zat het aanknopingspunt. Festifold moest een festival worden ter introductie van dit nieuwe model. Een festival in stijl van de nineties en zero's. Hoe pak je de sfeer van toen, hoe stel je het product centraal en hoe laat je totaal verschillende doelgroepen kennismaken met het nieuwe product? Zie hier enkele van de uitdagingen waarvoor Hamilton Bright werd gesteld.

Tijdmachine

Op de grote dag werden de gasten verwelkomd door hosts en hostessen in de vaste geelrode tent op het terrein van Thuishaven. Via een passage helemaal bekleed met zilverfolie kwamen de gasten - als in een soort tijdmachine - terecht in de nineties en zero's. Cocktails en gerechtjes met typische namen uit die tijd. Wat dacht je van "Friet from desire", "Ice Ice Baby" en "Karma Kebab". Geheel in de stijl van nu werd er bij catering gedacht in termen van 'no waste', 'halal' en 'vegan'. 

De doelgroepen waren divers. Er waren influencers en pers uitgenodigd. Storemedewerkers, marketeers, technici, VIPS, sales partners en uiteraard mensen van Samsung HQ genoten van dit festival. "Dit was de eerste keer dat Samsung al deze doelgroepen heeft gemixt in één event. Dat bleek een gouden zet, want de chemie bleek inderdaad al snel de juiste.

TikTok

Die speciale aandacht was uiteraard gericht op de nieuwe telefoon. Een plenair gedeelte met de president van Samsung was de perfecte inleiding. Samsungs Mastertrainer gaf op zeer onderhoudende wijze een uitleg over de nieuwe smartphone. "Er waren speciale plekken waar de smartphone en accessoires getest konden worden en aan de achterban getoond kon worden. Er was een TikTok Room waar je met de Samsung Galaxy Z Flip4 eenvoudig een TikTok kon opnemen en er was de Boulderbox waarmee met de smartphone en de Galaxy Watch 3D Twister gespeeld kon worden. Door de producten centraal te stellen in de experience werd er massaal berichten en video's gedeeld."

Resultaten

De vooraf gestelde verwachting zijn ruimschoots overtroffen. "Dat zit vooral op engagement en op het aantal views dat meer dan twee keer hoger was dan vorige events. Ondanks de korte doorlooptijd van slechts vier weken was dit een zeer geslaagd avontuur."

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.