CASE%3A+Hoe+een+schoon+toilet+een+boel+rommel+scheelt
Cases

CASE: Hoe een schoon toilet een boel rommel scheelt

Als het feestje is afgelopen resteert er vaak een bult rommel. Zeker bij festivals is de puinhoop vaak enorm. Hoe krijg je tijdens een festival duurzaamheid en recyclen tussen de oren van de overwegend jonge bezoekers? Een uitdaging van formaat, waar Auriga samen met opdrachtgever Ecovidrio een even simpele als briljante oplossing op heeft gevonden.

Een verlaten festivalterrein biedt vaak een trootseloze aanblik. Lege flessen, plastic bekertjes, kartonnen trays en andere rotzooi. Een doorn in het oog van een festival in Spanje, dat hier in het kader van duurzaamheid iets aan wilde doen.

Maar hoe overtuig je jonge festivalbezoekers het terrein een beetje netjes te houden? Door ze te belonen met toegang tot een schoon toilet. Want wat is er fijner dan tijdens een festival je even te kunnen terugtrekken in een fris en schoon toilet in plaats van de vieze, gore ... nou ja, je weet wel wat we bedoelen.

De bezoekers werd gevraagd om flessen in te leveren. Bij het inleveren van drie legen flessen kreeg de festivalganger een polsbandje, waarmee een dag gebruik kon worden gemaakt van de 'blessed bathroom'. Het bleek een groot succes. Niet alleen werden ruim 4000 flessen ingeleverd; het deed ook daadwerkelijk iets met de bewustwording van de jongeren. 

Deze case behaalde goud in de categorie 'Sustainable Innovation' tijdens Bea World, het internationale festival voor events en live communicatie.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.