CASE%3A+Feest+vieren+in+de+Metaverse
Cases

CASE: Feest vieren in de Metaverse

Hoe breng je mensen van verschillende continenten bij elkaar voor een feestje? De Metaverse is de sleutel. Top Employers Institute vroeg FX Agency uit Utrecht om hun jaarlijkse Top Employers Certification Celebration te organiseren. Dat deden ze het jaar ervoor al met veel succes. Maar dit jaar moest er natuurlijk een schepje bij bovenop.

David Plink, CEO van Top Employers Institue, vatte het allemaal kort en krachtig samen. "Enkele maanden terug was er nog helemaal niks. Nog geen pixel. Nu hebben we een fantastische reis naar onze eigen stad, die meer dan 10.000 mensen over de hele wereld met elkaar verbindt."

Helicopters

Bezoekers vlogen samen met collega's in virtuele helicopters naar de speciaal ontworpen digitale stad Celebration City. Hier kregen ze een interactief programma voorgeschoteld. De afwisseling tussen lokale en globale onderdelen in het programma zorgde voor een bijzondere ervaring.

Alles draaide om de feestelijke ceremonie. Maar er was nog zoveel meer. De wereldwijde HR-top kon samen van gedachten wisselen en elkaar inspireren tijdens virtuele rondetafelgesprekken, best practices, 1-op-1 videonetworking en verscheidene chat-mogelijkheden tijdens de show. 

De show werd feestelijk afgesloten met eerder opgenomen celebratory GIF's van de overhandiging van de certificaten aan de winnaars. Die winnaars konden hun award direct digitaal delen dankzij de speciaal hiervoor ontwikkelde AR-app. 

Feiten en cijfers:
* Drie shows
* 13.500 HR Professionals
* 8300 via het platform verstuurde boodschappen
* 1968 virtule helicopters
* 10 plekken voor elk rondetafelgesprek - live videocalls
* 6 Best practices per continent
* 1 op maat gemaakte digitale stad in de Metaverse
* 1 Social wall & photobooth om berichten en (groeps)foto's te delen 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.