Brew%40theZoo%3A+bieren+tussen+de+wilde+dieren
Cases

Brew@theZoo: bieren tussen de wilde dieren

De gekste combinaties kunnen tot mooie dingen leiden. Denk maar aan operazangers Montserrat Caballe en Queen-zanger Freddy Mercury. Zij zongen samen over Barcelona en scoorden een dikke hit. En wat dacht je van een boterham met pindakaas en een flinke lik sambal. Soms moet je even out-of-the-box om iets moois neer te zetten. Dat geldt zeker ook voor de eventbranche. Hier een succesvol voorbeeld.

Sinds in ons land de bierrevolutie is uitgebroken, is het aantal bierfestivals niet meer te tellen. Als bierliefhebber kun je elk weekend wel ergens terecht. Een centraal gelegen locatie, een paar standjes, je nodigt wat brouwers en foodtrucks uit en je hebt een bierfestival. Dat moet toch ook anders kunnen, dachten ze bij Swinkels Family Brewers.

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is een attractiepark met een grote naam. De Efteling spant de kroon, maar welke Nederlander is er nu nog nooit in het safaripark in Hilvarenbeek geweest?! De concurrentie is om de bezoeker is stevig, om niet te zeggen moordend. Hoe kom je op een opvallende, positieve manier in de picture en kun je potentiële bezoekers laten zien wat je hebt?

Twee uitdagingen van totaal verschillende ondernemingen. Wat gebeurt er als deze twee partijen elkaar vinden? Dan krijg je een evenement met ‘bieren tussen de dieren’, oftewel Brew@theZoo. Het concept is overgewaaid uit de Verenigde Staten en lijkt nu ook in ons land vaste grond onder de voeten te krijgen, want de eerste editie afgelopen weekend, was een doorslaand succes.

Niet minder dan 25 brouwerijen brachten ruim 75 verschillende bieren mee. Onder de brouwerijen veel Nederlandse brouwerijen, zoals Uiltje Brewing Company, La Trappe en De Molen. Daarnaast veel Belgische bierbrouwers en er waren zelfs bieren van Hawaii om te proeven.

Uitverkocht

Het festival vond plaats op vrijdag 24 en zondag 25 juni. Het park was voor de bierliefhebbers geopend tussen 17.30  en 22.00 uur. Met je toegangskaartje van 45 euro per persoon kon je al nippend aan je bierglas langs de wilde dieren. De ticket was inclusief een proefglas, vijf munten voor bier en vijf munten voor de aanwezige foodtrucks. Al ruim voor aanvang van het festival waren de kaarten uitverkocht.

Van elke ticket gaat een euro naar het goede doel: de Giraffe Conservation Foundation, een stichting die zich inzet voor de bescherming van giraffen in onder andere Ethiopie. De reacties na afloop waren laaiend enthousiast. Een vervolg op deze eerste Brew@theZoo kan dan ook haast niet uitblijven.

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.