BEA+World+2021%3A+Telekom+Deutschland+laat+het+in+Keulen+donderen
Cases

BEA World 2021: Telekom Deutschland laat het in Keulen donderen

Digital X is een toonaangevend feest waar de digitaliteit wordt gevierd. Het is de wereldtentoonstelling van de digitalisering. Corona zorgde voor een grote uitdaging, die Telekom Deutschland samen met het bureau Do It! is aangegaan. 'Wat kan er wel', dat was het uitgangspunt. En dat was veel: meer dan 20.000 bezoekers die laaiend enthousiast met nieuwe kennis, inspiratie en vooral ook met een geweldige ervaring op zak huiswaarts keerden. Dagenlang was Digital X het onderwerp van gesprek op LinkedIn en digitale vakmedia.

De pandemie zorgde voor een heel ander speelveld voor het event Digital X. Afgelasten of doorschuiven was een te gemakkelijke weg voor opdrachtgever Telekom Deutschland. Samen met bureau Do It! bedachten ze een baanbrekend format, dat werd uitgerold  in het centrum van de Duitse Domstad Keulen. 

Grenzen moesten door de pandemie worden verlegd. En grenzen werden verlegd. Er werd een nieuw format ontwikkeld, totaal los van de traditionele congres-opzet. Gekozen werd om de bezoekers samen te brengen in de natuurlijke stadsomgeving, zoals theaters, cafe's en in parken. Hierdoor bedroeg de oppervlakte van de evenementenlocatie meer dan twee miljoen vierkante meter. Meer dan voldoende om de ruim twintigduizend bezoekers een programma aan te bieden met meer dan driehonderd topsprekers op honderd verschillende locaties in de stad. 

Digital X 2021 - de wereldtentoonstelling van de digitalisering - was lange tijd het onderwerp van gesprek op LinkedIn en op digitale vakmedia. De reacties waren lovend. Digital X heeft zaken gerealiseerd die niet voor mogelijk werden geacht in deze bijzondere tijd. Reden voor de jury van de BEA World-verkiezing om Digital X de Bea World Gran Prix toe te kennen, oftewel Digital X is het beste event van 2021. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.