BEA+World+2021%3A+Scouting+Nederland+wint+publieksprijs
Cases

BEA World 2021: Scouting Nederland wint publieksprijs

BEA WORLD 2021 - Net als zo veel bedrijven, merken en organisaties stond ook Scouting Nederland voor een uitdaging: hoe communiceren we in tijden van corona? Waar Scouting Nederland een traditioneel 'personeelsfeest' had om de duizenden vrijwilligers te bedanken, ScoutIn, nam nu D&B Eventmarketing de organisatie aan de hand. #ScoutOn won uiteindelijk de People's Choice Award.

D&B Eventmarketing maakte van het jaarlijkse personeelsfeest een hybride variant.

De grootste jeugd- en jongerenorganisatie van ons land, Scouting Nederland, geeft iedere twee jaar een groot feest om haar vrijwilligers te bedanken, de ScoutIN. Vanwege corona kon een compleet fysiek feest dit jaar niet doorgaan, dus werd er gekeken naar een hybride variant. Het beperkte budget werd ruim gecompenseerd door de gepassioneerde inzet van tientallen vrijwilligers. Het resultaat? Een unieke #ScoutON liveshow vanaf Scoutinglandgoed in Zeeowolde, die voor herhaling vatbaar is!

Om de Nederlandse Scoutingvereniging en al haar vrijwilligers te verenigen en te vieren, organiseerden we een energiek, hybride evenement op een typische 'Scouting'-manier - inclusief kampvuur! We gingen de uitdaging aan om een ​​hybride ervaring te organiseren voor een typische fysieke gemeenschap. Om het publiek erbij te betrekken, creëerden we ScoutON: de ultieme online scoutingervaring door gebruik te maken van typische scoutingactiviteiten en -gedrag.

De verschillende Scoutingverenigingen werd gevraagd om in kleine groepjes thuis samen te komen om deze unieke one night-only ervaring samen te beleven. 3 genomineerde teams van vrijwilligers woonden de uitzending live bij De openluchtshow werd live uitgezonden vanaf het Scoutinglandgoed in Zeewolde.

We bouwden een kampvuur waarop een bekende Nederlandse chef-kok op een interactieve manier kampvuursnacks kookte, zodat mensen thuis ze ook konden maken. Verder: interactieve muziekintermezzo's door onze live band, een live-videoverslag van een 'voorzitter-dropping', een Scouting Quiz, verschillende foto-uitdagingen, een live-feedchat op het scherm voor interactie met de kijkers, een videoboodschap van de Nederlandse koningin en meester van alle scouts (Bear Grylls!) en een speciale Scouting DJ zorgden ervoor dat het feest de hele nacht doorging!

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.