Angstaanjagend+succesvolle+actie+Burger+King
Cases

Angstaanjagend succesvolle actie Burger King

De populariteit van Halloween neemt nog elk jaar toe in ons land. Voor marketeers is dit Amerikaanse fenomeen natuurlijk een cadeautje om eens flink mee uit te pakken. Een prachtig voorbeeld is deze case van Burger King. De talrijke bezoekers die een Whopper kwamen halen bij de Burger King in Madrid zullen hun bezoekje niet licht vergeten.

De case kreeg de titel mee 'Nightmare in Burger King'. Bezoekers werden uitgedaagd een bezoek te brengen aan deze Madrileense Burger King, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'a house of chilling terror'. Zombies in alle mogelijke vormen joegen de bezoekers de stuipen op het lijf.

Groen broodje

De bezoekers die de nachtmerrie wisten te 'overleven' werden beloond met een gratis Nightmare King, een goor uitziende hamburger met een groen broodje. De actie was een regelrechte hit. Bezoekers kwamen deels in hun Halloween kostuum naar het restaurant. Zij ondergingen hun nachtmerrie en deelden foto's van hun beloning - de Nightmare King - met de rest van de wereld.

Extra bezoekers

De liefhebbers die de experience meemaakten praten tot in lengte van dagen over dit event van Burger King. Deze actie leverde het restaurant 12,4% extra bezoekers op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze case tijdens de Best Event Awards World in de prijzen is gevallen.

Check zeker even de onderstaande video en laat je inspireren. Hoe creatief ben jij met de emotie 'angst'?

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.