SPITZ orkestreert de koninklijke opening van het Huis der Provincie Gelderland

21-09-2017 - EVENEMENTENBUREAU - Op 20 september opende de Koning het vernieuwde Huis der Provincie in Arnhem. De officiële opening is onderdeel van een 10-daags evenement met onder meer rondleidingen, optredens en een Open Huis op zaterdag 30 september. SPITZ congres en event kijkt met veel trots terug op de start.

Fotocredits: © Hollandse Hoogte / Marcel Krijgsman

Officiële opening
De dag na Prinsjesdag werd Koning Willem-Alexander ontvangen op het vernieuwde Huis der Provincie. In het bijzijn van ruim 250 gasten, waaronder Gelderse burgemeesters en door hen genodigde inwoners, nam de Koning deel aan een écht Gelders programma. Zo waren er onder meer optredens van het Gelders Orkest en Introdans te zien, en sprak buitengewoon hoogleraar Dolly Verhoeven over de Gelderse identiteit. Na de openingshandeling werd de Koning rondgeleid door het gebouw.

Van concept tot 10-daags evenement
Een half jaar geleden startte de samenwerking tussen SPITZ en de provincie Gelderland. SPITZ ontwikkelde het eventconcept op basis van een reeks van gesprekken met collega’s binnen de provincie. Zij brachten in deze gesprekken een aantal belangrijke focuspunten naar voren: verbinding tussen provincie en haar bewoners, transparantie, ontmoeting, trots en gastvrijheid.

Het resultaat is een 10-daags evenement, startend met de koninklijke opening en eindigend met een Open Huis. In de dagen ertussen kan iedereen het nieuwe gebouw bewonderen tijdens een van de dagelijkse rondleidingen. SPITZ verzorgt de volledige productie van alle activiteiten.

Gelderland nodigt uit
Onder het centrale thema ‘Gelderland nodigt uit’ ontwikkelde SPITZ in samenwerking met de Provincie Gelderland een programma voor het Open Huis dat de trots van de provincie uitdraagt. Van een Gelderse proeverij en swingen op de muziek van Gelderse bigbands tot een college tour met de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje onder leiding van Gelderlands bekendste journalist Harm Edens. Het volledige programma is terug te vinden op www.gelderlandnodigtuit.nl 

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Obsession Evenementen & Communicatie

  Bijzondere ontmoetingen, perfect geregeld!
 2. D&B Eventmarketing

  Dé eventpartner van ondernemend Nederland
 3. XSAGA

  Bij XSAGA hebben wij een grote passie voor mensen en merken.
 4. VervoersProjecten Nederland

  VPN zorgt ervoor dat uw evenement, bijvoorbeeld een grootschalig bedrijfsuitje...
 5. Omnivents

  De stoerste evenementen op de mooiste locatie

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners