Visit.Brussels biedt steunprogramma aan congres- en beursorganisatoren

06-09-2017 - INCENTIVES REISORGANISATIE - Organisatoren die een internationaal congres of beurs willen organiseren in Brussel, komen in aanmerking voor het steunprogramma van Visit.Brussels. Het steunprogramma biedt een volledige dienstverlening met o.a. advies, promotionele hulp en verwelkoming van de deelnemers.

Brussel heeft alle noodzakelijke ingrediënten om onvergetelijke meetings te organiseren: hi-tech vergaderruimtes, tentoonstellingszalen in alle maten, 20.000 hotelkamers, ontelbare plekken om lekker te eten en professionele dienstverlening. Om die reden heeft Visit.Brussels het steunprogramma in het leven geroepen. Dit programma, gecreëerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel, wordt uitgevoerd door visit.brussels en biedt een uitgebreid ondersteunend programma aan vijf belangrijke excellentiecentra:

- Levenswetenschapppen & biofarma
- Informatie- en communicatietechnologie  (ICT)
- Duurzaamheid en Clean technologies
- Creatieve industrie en media
- Zakelijke dienstverlening

Waaruit bestaat het Congress & Fair Support Programma van visit.brussels?
Een event organiseren is een baan op zich en vraagt heel veel tijd en organisatietalent. Het Meetings & Convention team bij visit.brussels beschikt over die expertise en biedt een volledige dienstverlening met advies, promotionele hulp, informatie over locaties en hotels en een verwelkoming voor de deelnemers.

De doelstelling is om acties te ondersteunen die events internationaal en lokaal promoten, het aantal deelnemers te doen stijgen, internationaal gerenommeerde sprekers aan te trekken, de deelnemers aan het event een onvergetelijke ervaring te bezorgen en maatschappelijk relevante en groene initiatieven te promoten.

Wie komt in aanmerking voor extra steun?
Iedereen die een internationaal congres of beurs wil organiseren, eenmalig of telkens terugkerend naar Brussel, of die de kandidatuur van Brussel in een selectieproces wil steunen, komt in aanmerking. Onderstaande voorwaarden zijn eraan verbonden:

- minimum 100 deelnemers
- minimum 30% internationale deelnemers
- minimum 1 overnachting
- maakt deel uit van onze excellentiecentra en/of draagt positief bij aan het imago van het gewest
- voordracht door een lokale ambassadeur of internationale vereniging (= bijkomende troef)

Op 2 oktober organiseert Visit.Brussels speciaal voor MICE-professionals een kennis- en netwerkevent bij Strandzuid. Tijdens het plenair programma wordt u o.a. op de hoogte gebracht van de trends, ontwikkelingen en cijfers. Daarnaast zal er een speeddate plaatsvinden met alle aanwezige MICE-professionals en partners van Visit.Brussels. Aansluitend kunt u de locatie ontdekken en genieten van een bourgondisch walking diner. Ook geinteresseerd in deze bestemming of bovenstaand steunprogramma! Kom dan eens langs; inschrijven kan hier.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Verschoor Events

  Bij Verschoor Events organiseren wij telkens weer de mooiste belevingen tijdens uw incentive, evenement of groepsreis.
 2. VervoersProjecten Nederland

  VPN zorgt ervoor dat uw evenement, bijvoorbeeld een grootschalig bedrijfsuitje of (inter)nationaal congres, een begin...
 3. België Toerisme Wallonië - Ardennen

  Meet in Green in het zuiden van België
 4. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  SCIB is de overkoepelende organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en...
 5. Foundation Riga Tourism Development Bureau

  Betaalbaar, betrouwbaar en veilig- Riga de perfecte meeting & event locatie van Noord Europa

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners