Van+de+redactie%3A+eindelijk+een+eigen+evenement+georganiseerd
Nieuws

Van de redactie: eindelijk een eigen evenement georganiseerd

Hoe kun je over evenementen schrijven als je er zelf nooit eentje georganiseerd hebt?

De beste voetbaljournalisten zijn vaak hele matige voetballers. Nou ben ik dat ook wel, maar als je een vakblad maakt, zul je wel moeten weten waar je overschrijft. Na een opleiding journalistiek kwam ik dankzij de studie communicatiewetenschap in aanraking met eventmarketing. En dankzij de vele gratis kopjes koffie, broodjes en gesprekken met eventcollega's rol je al snel in de materie. Geen kernfysica, maar toch is er voldoende over te zeggen, te lezen en te denken. Dat is op een hele natuurlijke manier ook een soort hobby van me geworden.

Toch bedacht ik me onlangs: hoe kan ik nou eigenlijk schrijven of kritiek hebben op evenementen, terwijl ik er nooit eentje zelf heb georganiseerd? Kan me ook voorstellen dat u daar ook wel eens over gedacht zult hebben. Ik hoorde laatst zelf iemand zeggen: wat dat studentikoze type van EventBranche.nl wel niet dacht...Nou kan ik mijn eeuwig jonge en wellicht studentikoze uiterlijk niet veranderen, maar het was nog wel een extra motivatie om eens te kijken of ik wat verder kan komen dan een tennistoernooi, een huldiging of een goed verjaardagsfeest.

Met mijn op 3 na grootste liefde, het cafeetje dat ik met een aantal vrienden run, hadden we tropenweken met het WK voetbal. Toen we eenmaal de finale bereikten gingen alle alarmbellen af: hier moeten we iets groots van maken. Dus zou ons cafe wel even op het marktplein van de leukste stad van Nederland een WK-evenement neer zetten En zie hier: ik ga mijn eigen evenement organiseren. Uiteindelijk kregen we groen licht van de burgemeester, ruim 60 uur voor de aftrap van de finale. Scherm, horeca, muntjes, beveiliging, EHBO, nog meer beveiliging, shoarma, ijs, brandweer, politie, gemeente...Aaaah! 

Het was een cursus speed evenement organiseren, maar het lukte. Er kwamen 6000 compleet in Oranje gestoken Superboeren naar de finale kijken. Wat een succes en vooral wat een kick voor de elf eigenaren van ons cafeetje...Dus nu zou ik toch helemaal recht van spreken moeten hebben...ware het niet dat ik op vakantie was, alle voorbereiding aan mij voorbij ging en slechts de opvang van artiesten en pers op de dag zelf mijn pakkie an was......De gemiste praktijkkans voelt als een leegte, de kick van een geslaagd evenement was er niet minder om. Ik begin u steeds meer te begrijpen.  

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.