Van+de+redactie%3A+bouw+mee+aan+het+EventBranche+platform
Nieuws

Van de redactie: bouw mee aan het EventBranche platform

In de rubriek van de redactie geeft EventBranche.nl een kijkje achter de schermen. Dit keer onze poging om een echt platform te worden...

>> word abonnee van EventBranche

Een platform. Wat is een platform? In mijn ogen is een platform vooral een middelpunt in de branche, waar diverse zaken, personen en onderwerpen samenkomen. Dat wij daarbij beschikken over vakgerichte media, maakt dat platform alleen nog maar sterker.

Direct na de start van EventBranche hebben wij met een volledig open vizier diverse samenwerkingen opgezet. Sommige in the open met brancheverenigingen als IDEA, CLC VECTA, SITE en bijvoorbeeld het Genootschap. Andere op de achtergrond: redactieadviseurs, een board of inspiration en nog veel meer prettige en open relaties waarbij naast een win-win-doelstelling, maar een ding voorop staat: laten we van EventBranche een multimediaalplatform maken, die biedt wat de branche wil.

Mijn stellige overtuiging daarbij is dat het uitbrengen van een echt vakblad zes keer per jaar, juist nu kans van slagen heeft. Online snel nieuws, dossiers en interessant links, offline in een vakblad (die ergens tussen de VI van de eventbranche en adformatie moet zitten), de achtergronden van het nieuws. Daarbij staat onze redactiedeur wagenwijd open voor ideeen, suggesties, tips etc. (sjoerd@eventbranche.nl). Dat resulteert in het eerste nummer van 2011 bijvoorbeeld in een artikel over subsidie bij het aantrekken van nieuwe werknemers, een duik in het aanbestedingendiepe en open interviews over faillissementen en saneringen.

Kortom, vakinformatie en achtergronden die verweg blijven van commerciële content. Natuurlijk aangevuld met prachtige nieuwe locaties, een bijzonder bedrijf etc etc. Het is geen geheim dat bij een klein percentage van onze content adverteerders voorrang krijgen. Echter waar wij (vroeger) als FZ en tegenwoordig vele concullega's wellicht doorslaan in de verdeling vaknieuws vs commerciële content, draaien wij de verhouding om: 80 procent in ons blad moet volledig onafhankelijke content zijn en daardoor informerend, inspirerend en/of educatief.

Maar om u in 2011 echt bruikbare vakinhoudelijke informatie te verschaffen, is het essentieel dat ons abonneebestand doorgroeid. Laten we samen een prachtig platform creeren. Het enige dat wij van u vragen is betrokkenheid en 99 euro per jaar. Daarvoor krijgt u naast zes vakbladen, ook twee TrendGuides en voorinschrijving voor onze Brancheborrels...Oh en voor de ondernemers die het nog niet weten, niet doorvertellen hoor, maar vakliteratuur is 100 procent kostenaftrekbaar...Dus word abonnee en creeer samen met ons het platform dat deze prachtige branche verdient.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.