The+Experience+Conference%3A+welke+sprekers+worden+vertrouwd%3F
Nieuws

The Experience Conference: welke sprekers worden vertrouwd?

SPREKER SPREKERSBUREAU - Het was een slimme keuze: openingsspreker van The Experience Conference was Arent Jan Hesselink, GM van Edelman Nederland. Edelman doet onderzoek naar vertrouwen in diverse instituties (NGO's, Bedrijven, Media en Overheid). En wat blijkt: 2017 staat in het teken van de crisis in vertrouwen.

Volgens Arent Jan Hesselink, General Manager van Edelman Nederland, komt die crisis door een dalend vertrouwen in de instituties, maar ook omdat de piramide van invloed zich om heeft gekeerd. Daar waar jarenlang de top van de piramide (geinformeerd publiek) zowel de autoriteit als de invloed had, is er nu nog slechts een klein topje van de piramide dat de autoriteit heeft, terwijl het merendeel van de mensen invloed uitoefent. We gaan in 2017 op weg naar een piramide waarbij invloed en autoriteit volledig met elkaar vermengd is geraakt. Wat dit met evenementen te maken heeft?

Nou volgens Hesselink zijn juist evenementen de plek om hier op in te spelen en te anticiperen. Daarnaast kwam hij vanuit het dalende vertrouwen in de verschillende instituties ook tot een opvallende conclusie. 'Mensen willen gewone mensen horen. 'Person like yourself' staat in de top 3 van betrouwbare mensen, samen met de academische expert en de collega. En dat is echt iets om over na te denken. Dus zet niet de CEO op het podium, maar iemand waar de zaal zich mee kan identificeren.' Maar als er minder vertrouwen in de CEO is, moeten we die dan niet juist op een event op het podium zetten? 'Het positioneren van de CEO mag nooit een doel op zich zijn. Mensen willen gewone mensen horen', aldus Hesselink.

Hieronder zijn presentatie die u wellicht ook aan het denken zet:

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.