Studenten+communicatie+komen+met+trends+in+evenementen+Top+5
Nieuws

Studenten communicatie komen met trends in evenementen Top 5

Communicatiestudenten van de Hogeschool Utrecht hebben binnen de minor 'Ontwerpen en managen van Evenementen', de laatste zeven weken een Trend Top 5 samengesteld.

Eerder publiceerde EventBranche.nl al een Trend Top 5 samengesteld door vele tientallen eventprofessionals. De studenten Communicatiemanagement van de Hogeschool Utrecht hebben binnen de minor Ontwerpen en Managen van Evenementen hun eigen Top 5 samengesteld:

1. Live communicatie in elke communicatiemix
Binnen communicatietrajecten is steeds meer aandacht voor live communicatie. Evenementen zijn een onmisbaar onderdeel van de communicatiemix. Evenementen staan niet los, maar passen binnen een geheel traject, waar belevingen worden gecreeerd voor, tijdens en na het evenement.

2. Context bepaalt de vorm
Elke opdracht, de trends en elk evenement moet binnen een context worden geplaatst. Maatwerk of standaardformules kunnen beide werken. De vorm is een bewuste keuze, maar hangt af van de omstandigheden. Je hoeft niet achter elke trend aan te lopen, maar je moet nagaan wat voor die organisatie, met die doelgroep en doelstelling belangrijk is.

3. Het persoonlijke
Het persoonlijke is een belangrijke trend. Mensen hebben het druk en komen alleen als het waarde voor ze heeft. Gasten willen zich speciaal voelen en zich identificerenmet anderen. Het gaat om het ontmoeten van de juiste mensen op een voor hen relevant gebied. Dit gaat verder dan een persoonlijke uitnodiging. Het gaat om waarde toevoegen.

4. Technische hoogstandjes
De technische ontwikkeling gaat snel en heeft op diverse plaatsen binnen een evenement effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitnodigingstraject en de registratie. Maar ook de techniek tijdens het evenement ter ondersteuning van sprekers en entertainment wordt professioneler en de interactie tussen deelnemers

5. Live volgen van evenementen
Het volgen van evenementen op internet. Livestreaming en social media, maar ook het volgen van verschillende satelliet evenementen, denk bijvoorbeeld aan TEDx en varianten op het boekenbal.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.