Songfestival+komt+naar+Amr%C3%A2th+Grand+Hotel+%26+Theater+Gooiland
Nieuws

Songfestival komt naar Amrâth Grand Hotel & Theater Gooiland

Het 17e Nationaal COC Songfestival wordt op 26 november gehouden in Theater Gooiland in Hilversum. Het festival wordt dit jaar georganiseerd door het Homojongerenplatform, de winnaars van het 16e Nationaal COC Songfestival.

'De afgelopen jaren moesten belangstellenden vaak lange afstanden afleggen om hetCOC Songfestival te kunnen bezoeken. Het was voor ons al snel duidelijk dat we het festival in 2011 op een meer centrale locatie wilden laten plaatsvinden', vertelt Jan-Douwe Douwstra voorzitter van het Homojongerenplatform (HJP) over de keuze voor Amrâth Grand Hotel & Theater Gooiland.

Het is de eerste keer dat het HJP het Nationaal COC Songfestival organiseert. In 2009 beleefde het HJP zijn debuut op het roze liedjesfestival met de emotionele lesbische ballade ‘Het is over’ en behaalde daarmee de derde plaats. Na dit succes besloot het HJP afgelopen jaar weer mee te doen met de zevenkoppige formatie The Straight Cats. Met het nummer ‘STAY GAY’ won het HJP het COC Songfestival 2010. “Het is geweldig om te zien dat een groep jongeren zich op deze manier inzet voor een stuk zichtbaarheid. Binnen de groepen jongeren waar het HJP mee samenwerkt, merken we dat het steeds minder uitmaakt welke geaardheid iemand heeft en dat vinden we erg positief”, aldus Douwstra.

Het Nationaal COC Songfestival is in 1996 ontstaan nadat Nederland niet mee kon doen aan het Eurovisie Songfestival. Het kleine festival van toen is uitgegroeid tot een waar roze liedjesfestival waar al meerdere bekende Nederlanders aan hebben meegewerkt.

Het HJP is de landelijke koepel van homo-, lesbo-, bi- en transgender jongerengroepen en ondersteunt hen door bijvoorbeeld trainingen te organiseren. Verder ontwikkelt het HJP projecten die de situatie van homojongeren in Nederland verbetert en vertegenwoordigt het HJP de homojongeren op landelijk niveau in de NJR (Nationale Jeugdraad) en naar het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, verantwoordelijk voor homo-emancipatie in Nederland.

Voor meer informatie over het festival kijkt u op de website www.cocsongfestival.nl. Voor meer informatie over het Homojongerenplatform kijkt u op www.hojoplatform.nl. De locatie treft u op www.amrathhotels.com
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.