Riemer+Rijpkema+nieuwe+directeur+CLC%2DVECTA
Nieuws

Riemer Rijpkema nieuwe directeur CLC-VECTA

Per 15 november 2010 is Riemer Rijpkema de nieuwe directeur van CLC-VECTA Centrum voor Live Communication. Rijpkema combineert zijn nieuwe functie met die van CLC-VECTA-voorzitter.

Zijn taak en ambitie zijn de brancheorganisatie nog verder te professionaliseren en de ondersteuning van de leden een extra impuls te geven, zodat de vereniging uiteindelijk hét boegbeeld is voor alle organisaties in de live-communicatiebranche.

Logische keuze
Met meer dan twintig jaar ervaring in de live-communicatie is Riemer Rijpkema de aangewezen persoon om de brancheorganisatie sterker in de markt te zetten, zo meldt de branchevereniging in een officieel persbericht.

'Riemer heeft al een imposante carrière achter de rug: hij was onder meer aandeelhouder van Expocare, general manager bij Jaarbeurs Utrecht en directeur van RTB Beurzen. Daarnaast werkte hij jarenlang als directeur van de divisie Beurzen & Evenementen bij Libéma. Riemer Rijpkema was als voorzitter van het dagelijks bestuur van Fbtn en later het CLC initiatiefnemer van de beide fusies en leidde de totstandkoming van CLC-VECTA. Het bestuur streeft ernaar in januari 2011 een nieuwe voorzitter te introduceren. Tot die tijd combineert Riemer beide functies. Tevens blijft hij actief als zelfstandig ondernemer.'

Kerntaak
Het bestuur van CLC-VECTA heeft Riemer gevraagd deze slag te maken. Na de succesvolle fusie is zijn taak nu CLC-VECTA nog sterker te profileren en haar activiteiten uit te breiden. Uiteindelijke doel is een nog sterkere gesprekspartner zijn voor haar leden op alle gebieden die met ondernemen te maken hebben, denk aan wet- en regelgeving en de cao. Om dit te realiseren vindt een interne herstructurering plaats.

Breed ledenbestand
Aanleiding van de sterkere positionering in de markt is de diversiteit in samenstelling van het ledenbestand. Met het samengaan van het CLC en VECTA in januari 2010 vertegenwoordigt CLC-VECTA nu alle geledingen uit de Live Communication branche, waaronder beurs-, congres- en evenementen accommodaties en -organisatoren en een verscheidenheid aan facilitaire bedrijven. Daarnaast gaat CLC-VECTA zich ook sterker richten op marketingcommunicatieprofessionals, omdat beurzen, congressen en evenementen een volwaardig onderdeel vormen van de totale marketingcommunicatiemix en in die hoedanigheid benaderd moeten worden. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.