Prins+Bernhard+Cultuurfonds+wint+%271000+uur+voor+cultuur%27
Nieuws

Prins Bernhard Cultuurfonds wint '1000 uur voor cultuur'

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de aanbesteding '1000 uur voor cultuur' van Artishock Events & Marketing gewonnen.

Een speciaal opgezette beoordelingscommissie maakte een keuze na een gunningsfase waarin drie partijen - Stichting Horizontoer, Het Nederlands Dans Theater en het Prins Bernhard Cultuurfonds - hun projecten in detail presenteerden. Het fonds rolde als winnaar uit de bus 'omdat deze 100% bereid is vernieuwend te denken over cultuursponsoring en de invulling voor het creëren van draagvlak bij het bedrijfsleven'. 

Ontwikkeling van innovatief plan 
Het voorstel van het fonds sluit het beste aan bij de intentie van Artishock om de culturele sector een reikende hand te bieden. Het event- en marketingbureau krijgt van het fonds de opdracht een innovatief plan te ontwikkelen waarmee een Brabantbrede werving wordt opgestart om met goederen of uren van andere bedrijven de 1000 uur cultuur tot een aantal van 100.000 te vermenigvuldigen. De Brabantse afdeling van het fonds heeft namelijk behoefte aan advies en ondersteuning om een denkcultuuromslag te realiseren in het huidige systeem van het verstrekken van financiën aan allerlei culturele instanties. 

Culturele instellingen die voldoen aan de door het fonds ontwikkelde criteria kunnen voor een bepaald bedrag een beroep doen op de diensten of goederen uit het nieuwe depot. Vervolgens begeleidt Artishock, als uitvoerend onderdeel van de 1000 uur, de aanvragen van de diverse culturele instanties in overleg met het fonds.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.