Prijzen+van+hotelovernachting+in+Rusland+25+procent+duurder
Nieuws

Prijzen van hotelovernachting in Rusland 25 procent duurder

Het WK-bid van Nederland en Belgie voor het WK 2018 werd onder meer afgewimpeld door de te hoge hotelprijzen, zoals beschreven in een FIFA-rapport. Maar wat blijkt de hotels van het organiserende Rusland zijn 25 procent duurder 'onze' hotels.

Dat opvallende prijsverschil blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. 'De gemiddelde hotelkamerprijs in Rusland bedroeg 131 euro in het tweede kwartaal van 2010. Daarmee is Rusland het op één na duurste land van Europa. Alleen in Zwitserland ligt de hotelprijs hoger. Bezoekers zouden voordeliger overnachten wanneer de keuze van de FIFA op Nederland en België zou zijn gevallen. De gemiddelde prijs van een hotelkamer in Nederland bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar 106 euro en in België 96 euro. Ook in de overige landen die zich kandidaat stelden voor het WK 2018, Engeland (112 euro) en het samenwerkende Spanje en Portugal (beide 84 euro), ligt de gemiddelde hotelprijs aanzienlijk lager dan in Rusland', aldus de bookingsite.

Het WK 2018 wordt gespeeld in zestien verschillende stadions, verdeeld over dertien Russische steden. De gemiddelde hotelkamerprijs per stad verschilt nogal, getuige de gemiddelde prijs in Moskou en Sint-Petersburg:

- Moskou 150 euro

- Sint-Petersburg 109 euro 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.