Ongeval+op+truck+evenement%3A+man+valt+8+meter+bij+bungeejumpactie
Nieuws

Ongeval op truck evenement: man valt 8 meter bij bungeejumpactie

EVENEMENTENLOCATIE PUBLIEKSEVENEMENT - Een 27-jarige man is begin deze maand gewond geraakt tijdens het Truckfestijn in Balkburg nadat een elastiek knapte tijdens een bungeesprong, dit meldden diverse media.

Inmiddels meldden deze mediabronnen dat er een vergunning was afgegeven door de gemeenten Hardenberg voor het hele evenement, maar geen aparte vergunning voor de bungeejumpattractie. En dat is opvallend. Want hoewel de attractie van verhuurbedrijf Action Events volgens de directeur van het bedrijf wel beschikte over alle benodigde TUV-certificeringen, werden in Balkbrug hiermee de eerste sprongen gemaakt met een nieuwe auto-relay. Het elastiek, die deelnemers moet afremmen bij een sprong van grote hoogte, knapte tijdens de 10e sprong.

Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg sprak met de organisatie van het evenement, dat ondanks het ongeval gewoon door ging, en liet weten na te denken om de vergunning in de toekomst anders te verlenen.

Het slachtoffer kwam er met enkelen botbreuken vanaf. Hoewel de attractie na het ongeluk direct werd weggehaald zijn het touw en een katrol in beslag genomen voor onderzoek. 'Dit was de eerste en de laatste keer dat wij dit onderdeel op het Truckfestijn in Balkbrug hebben', aldus de organisatie.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.