Nieuwe+mijlpaal+renovatie+hallen+Rotterdam+Ahoy
Nieuws

Nieuwe mijlpaal renovatie hallen Rotterdam Ahoy

EVENEMENTENLOCATIE - Na de afbouw van het succesvolle Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival staat Rotterdam Ahoy aan de vooravond van een nieuwe mijlpaal in de grootschalige renovatie van de Beurs- & Evenementenhallen. Gedurende negen weken zal de bovencorridor tussen de Hallen 2 t/m 5 volledig verwijderd worden. Het einde van de werkzaamheden heeft een harde deadline, de hallen zijn 13 september nodig voor de vakbeurs Gastvrij Rotterdam.

De renovatie van de Beurs- & Evenementenhallen is alweer een flink aantal maanden gaande, waarin veel is bereikt. Zo is de buitenmuur van Hal 2 en Hal 4 opgeschoven waardoor er 1.200 m2 extra vloeroppervlakte is gecreëerd. Ook zijn de horecabuffetten en toiletgroepen vernieuwd en zijn de hallen voorzien van dimbare LED-verlichting. Er zijn nieuwe gordijnen opgehangen en de bijna 40 jaar oude scheidingswanden hebben plaatsgemaakt voor nieuwe moderne wanden. De oude luchtbehandelingskasten zijn vervangen door nieuwe duurzame techniek; dit betekent minder energieverbruik en meer comfort voor bezoekers. De komende periode zal worden gewerkt aan de verdere afwerking van de binnen- en buitenzijde.

Hart van Zuid
De renovatie van de hallen en de komst van het congrescentrum maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, een kwalitatieve metamorfose, met als doel een nieuw bruisend stadscentrum in Rotterdam-Zuid. Het beoogde nieuwe gebied wordt een plek waar het prettig vertoeven is en waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De gebiedsontwikkeling levert een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde op voor Zuid en voor Rotterdam als geheel: meer kwaliteit, meer werkgelegenheid en betere faciliteiten.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.