MICE-bestemming Riga: betaalbaar en booming met 2500 extra hotelkamers in de komende twee jaar

12-10-2017 - Riga biedt uiteenlopende accommodaties en hotels voor incentives, groepsreizen, congressen en andere evenementen. In de komende twee jaar worden daar nog eens zo’n 2500 extra hotelkamers aan toegevoegd. Dit grote aanbod aan hotelaccommodaties zorgt voor een concurrentievoordeel voor organisatoren van evenementen en congressen. Want hierdoor blijven de prijzen laag en is Riga niet alleen een verrassende, maar ook nog eens een hele betaalbare, bestemming voor de MICE-industrie.

Riga: dynamisch en divers van 15 tot 500 hotelkamers
De diversiteit aan hotels in MICE-bestemming Riga is dynamisch en groeit ieder jaar. Rezidor Group heeft de stad al verrijkt met twee Park Inn by Radisson hotels; de opening van het eerste Radisson RED Hotel in Riga is reeds aangekondigd voor 2020. Ook Mogotel Group zal een tweetal Rixwell hotels openen in het centrum van Riga. Accor Hotel Group heeft tevens al een vijfsterren accommodatie geopend; het Pullman Old Riga Hotel met 160 kamers en acht zalen.

En dat is nog niet alles; de meeste hotelopeningen in Riga gebeuren op dit moment. The Grand Hotel Kempinski Riga is operationeel sinds september en biedt pure luxe in de 141 hotelkamers en zeven zalen voor congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. Het hotel ligt middenin het oude centrum, naast het National Opera House. Het tweede vijfsterren hotel, het Grand Poet Hotel by SemaraH, biedt 168 hotelkamers, zes congreszalen en een buitenplaats voor open-air evenementen. Dit hotel is ook centraal gelegen tussen twee parken en op korte loopafstand van het Latvia Freedom Monument.


Betaalbare accommodaties voor incentives en groepsreizen
De opening van hotels in de hoofdstad van Letland, Riga, zorgt voor concurrerende en betaalbare prijzen. Zo liggen de hotelprijzen voor viersterrenhotels in het centrum tussen November en Maart rond de 60,- euro voor een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt, wifi en toeslagen. Voor zakelijke groepen ligt dit zelfs rond de 49,- euro, inclusief vergaderpakket (vergaderzaal op basis van 8 uur, inclusief basis techniek, twee keer koffiepauze, lunchbuffet en toeslagen)

Geïnterresseerd in de MICE-mogelijkheden van Riga?
MEET RIGA, het officiële convention bureau van Riga Toerisme & Ontwikkelingsbureau, biedt event- en congresorganisatoren de mogelijkheid om via www.MeetRiga.com/en meteen een aanvraag in te dienen. De website van MEET RIGA biedt gedetailleerde informatie over de capaciteit van hotel-, congres- en vergaderlocaties. Daarnaast geeft de website ook uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, restaurants en lokale DMC’s. Voor het organiseren van congressen en evenementen in andere steden in Letland; Neem dan contact op met de regionale toerisme kantoren via www.MeetLatvia.com/en.

Voor meer informatie en mogelijkheden voor het organiseren van evenementen en congressen in Riga kan contact worden opgenomen met:

Aigars Smiltans
MEET RIGA Director

meet@liveriga.lv 
+371 6718 1092

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  SCIB is de overkoepelende organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en...
 2. Foundation Riga Tourism Development Bureau

  Betaalbaar, betrouwbaar en veilig- Riga de perfecte meeting & event locatie van Noord Europa
 3. België Toerisme Wallonië - Ardennen

  Meet in Green in het zuiden van België
 4. VervoersProjecten Nederland

  VPN zorgt ervoor dat uw evenement, bijvoorbeeld een grootschalig bedrijfsuitje of (inter)nationaal congres, een begin...
 5. Verschoor Events

  Bij Verschoor Events organiseren wij telkens weer de mooiste belevingen tijdens uw incentive, evenement of groepsreis.

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners