IDEA%2Dvoorzitter+Gerben+Plasmeijer%3A+we+hebben+de+bodem+bereikt
Nieuws

IDEA-voorzitter Gerben Plasmeijer: we hebben de bodem bereikt

EventBranche.nl laat in de komende dagen branchegenoten aan het woord die terugblikken op 2010 en vooruit kijken naar 2011. Gerben Plasmeijer, voorzitter van IDEA, trapt af: in 2010 hebben we de bodem bereikt, maar we moeten ons beseffen dat dit geen conjuncturele crisis is, maar een structurele...

Foto: Plasmeijer te midden van oud-voorzitter Bram Nauta en bestuurslid communicatie Maurice Hartog op event10.

Wat was jouw hoogtepunt in 2010?
Met het IDEA-bestuur hebben we veel bereikt, waarbij met name de aandacht in landelijke pers, buiten de vakbladen, een hoogtepunt was. In de nieuwe structuur van ons bestuur is het gelukt om het volledige jaarplan uit te voeren. Met het verdelen van portefeuilles binnen het bestuur hebben we heel veel extra werk kunnen verzetten.
 

Wat was jouw dieptepunt in 2010?
De hele branche verwachtte een snel herstel in 2010, waarbij we natuurlijk allemaal verlangden naar 2007/2008, maar dat herstel is uitgebleven. We zitten dan ook niet in een conjuncturele crisis, maar in een structurele crisis. We moeten er rekening mee houden dat onze opdrachtgevers nog altijd gematigd en voorzichtig zijn. Het gaat erom dat je als eventbedrijf kwalitatief groeit en daarbij dicht bij jezelf blijft. Je kunt nu wel allemaal vreemde zijsprongen maken, maar dat is in mijn ogen niet de manier om uit de crisis te komen. Toch hebben we in 2010 wel echt de bodem bereikt, maar in 2011 zullen faillissementen om bovengenoemde redenen niet uitblijven.

Wat worden de trends voor 2011?
Maatschappelijk Veantwoord Ondernemen gaat echt de norm worden. Je kunt je alleen maar onderscheiden op kwaliteit, inhoud en creativiteit. Kun je niet goed meedenken met je opdrachtgever en zijn doelstelling dan lig je er in 2011 echt uit. Als IDEA-voorzitter adviseer ik bureaus echt lid te worden van IDEA om samen ons vakgebied sterker te maken. De hele branche profiteert van het werk van een branchevereniging, dus moet je daar echt in participeren. Lid worden uit overtuiging daar gaat het om.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.