Hybride+evenementen+en+live+streaming%3A+3+voorbeelden+ter+inspiratie
Nieuws

Hybride evenementen en live streaming: 3 voorbeelden ter inspiratie

ONLINE EVENTS - Het is geen geheim dat de hype rondom hybride events eigenlijk een hele vreemde is. Al 25 jaar geleden werden de eerste evenementen hybride gemaakt door het live event ook 'uit te zenden' in andere locaties. Toch heeft het hybride event de laatste tijd een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde en bijvoorbeeld een live stream is inmiddels eenvoudig en goedkoop.

Foto: Live Online Events

Natuurlijk heeft een goed hybride evenement haar eigen productie en is het veel meer dan het vastleggen van het live event. Maar er zijn nog zo veel meer verschijningsvormen. EventBranche.nl selecteerde 3 voorbeelden van hybride events en live streaming:

Pridestream
Opdrachtgever: KPN

De boot van KPN tijdens de GayPride in Amsterdam zorgde er met een 360 graden camera voor dat vele honderden kijkers over de hele wereld het gevoel kregen dat ze meevoeren over de grachten van Amsterdam. De boodschap rondom deze hybride oplossing was krachtig:

Microsoft TechDays 2014
Opdrachtgever: Microsoft France

Het live IT evenement van Frankrijk moest ook in 2014 weer aan de verwachtingen voldoen, maar waarom niet de online wereld een vergelijkbare experience bieden, waarbij interactie en een compleet online event zorgden voor grote betrokkenheid van de 200.000 kijkers in 3 dagen.

Opdrachtgever: Unit4
Unit4 Connect 2016

Unit4 zorgde met de online productie van hun evenement Unit4 Connect dat de hele wereld uiteindelijk verbonden kon worden met het live event en dus het merk Unit4. Daarbij werd een slimme connectie gemaakt tussen social media, app, live verslag en extra's voor de online kijker, zo kwamen alle keynotes direct na hun speech naar de studio om online vragen te beantwoorden.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.