Het+meest+opmerkelijke+aan+de+TEFAF%2D+beurs
Nieuws

Het meest opmerkelijke aan de TEFAF- beurs

’S werelds belangrijkste beurs voor kunst, antiek en design vindt plaats in Nederland en wel in evenementenlocatie MECC te Maastricht. 275 dealers uit 20 landen die de mooiste en meest bijzondere kunst tonen tijdens deze twee weken. Wij delen met u de 6 opvallende zaken van de Tefaf- beurs.

1. De kunst natuurlijk
Er zijn maar liefst 4 werken van Van Gogh te aanschouwen. Zo is bijvoorbeeld: ‘Stadsgezicht met ophaalbrug’  te zien. Kunsthandelaar Ivo Bouwman begeleidt de verkoop van de Van Gogh. Het schilderij heeft een vraagprijs van 1,4 miljoen euro. Tevens zijn er 8 (!) Picasso's te bewonderen. Maar mocht u interesse hebben in een bijzondere piano of kostbare juwelen dan bent u ook op deze prestigieuze beurs aan het juiste adres. Bezoekt u vooral ook De Schreeuw van Edvard Munch. Wellicht niet 1 van de eerste vier versies maar 1 van de 25 lithografieen die de Noorse schilder maakte is zeker het bekijken waard.

2. Volgeboekt vliegveld
U zult met uw privejet uit moeten wijken naar de luchthaven in Luik. De 100 plekken die op de luchthaven te Maastricht beschikbaar zijn voor privé-jets zijn allemaal vergeven laat een woordvoerder van Maastricht Aachen Airport weten. Het gaat voornamelijk om Learjets en vliegtuigen waar maximaal 6 passagiers in passen, maar soms wil het geval dat een sjeik in zijn Boeing 737 naar Maastricht afreist. Om de drukte op het vliegveld in goede banen te leiden zijn twee extra medewerkers ingezet. Naast het reilen en zeilen op het vliegveld, nemen zij deze week meer werkzaamheden voor hun rekening. Moet er een limo geregeld worden? Zij zorgen ervoor. 

3. Rust en ruimte voor de vips
De eerste twee vip dagen zijn enkel voor genodigden. Dit is een selecte groep die op deze twee dagen in alle rust de beurs kunnen verkennen. Een gelimiteerde toegang voor 5000 bezoekers op de eerste dag en 7000 invités op de vrijdag. Vorige jaren was dat nog het dubbele aantal bezoekers. Doordat er geklaagd werd over de drukte en het type bezoeker werd er dit jaar gekozen voor het beperken van het uitnodigingsbeleid. De overige bezoekers zijn vanaf zaterdag welkom en zij zullen moeten betalen voor de toegang en het eten en drinken.

4. 
Nieuwe app
De kunsthandel gaat ook met de tijd mee. Zo wordt er een app gemaakt waarmee de prijzen van de kunst te zien zullen zijn. Dit heeft gevolgen voor de handelaren, zowel voor als nadelen. Bezoekers krijgen zo vooraf al een beeld van de werken en de prijzen en zij kunnen zich voorbereiden.  De NRC ging in gesprek met Tefaf-voorzitter Nanne Dekker. ‘Nieuwe doelgroepen liever dan nog meer bontjassen’ geeft hij in het interview aan. Er zal een jonger publiek aangesproken moeten worden en dat betekent ook dat ze nieuwe media willen omarmen. „Dankzij een nieuwe app kun je nu prijzen van kunstwerken delen.” aldus Dekker. 

5. 20 miljoen voor de Limburgse economie
Nog zeker 10 jaar zal de TEFAF-beurs in Maastricht plaatsvinden valt te lezen op nieuwssite Nu.nl
De economie van de stad en de omliggende regio is gebaat bij deze beurs en de hotels, restaurants, theaters, winkels en taxibedrijven zijn dankbaar voor dit succes. Jaarlijks levert het de Limburgse economie 20 miljoen op. De TEFAF voorzitter Nanne Dekking zegt hierover:  „Ik heb tegen de burgemeester van Maastricht gezegd: ‘U bestiert een fantastische stad. Maar gelukkig denken onze beursbezoekers niet de hele dag dat ze ook nog even bij de Uffizi of het Rijksmuseum moeten binnenwippen.’ Voor een destination fair is een rustige, centraal gelegen stad als Maastricht een voordeel.”

6. Catering cijfers 
Huiscateraar Maison van den Boer serveert de bezoekers de gerechten die passen bij de allure van de kunst en de bezoekers. Een varieteit aan bijzondere gerechtjes, waaronder de glaasjes bisque de homard, een kreeftensoep die bestempeld is als Tefaf-klassieker. Laten we de grootte van deze catering klus in cijfers op een rijtje zetten:

De duur van voorbereidingen: 1 jaar
Aantal verschillende gerechten: 250
Aantal etende bezoekers: 70.0000

Aantal medewerkers:
550 servicemedewerkers
100 koks
40 leidinggevenden
4 verschillende restaurants
10 food bars (tapas, sushi, oesters)

Opbouw
Bekijk hier hoe de Tefaf-beurs wordt opgebouwd: 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.