Grootste+social+media+backchannel+ooit+op+Nederlands+event
Nieuws

Grootste social media backchannel ooit op Nederlands event

Tijdens de meest recente wedstrijd van Oranje op het WK heeft Social Stitch in de Kuip een nieuw record gevestigd in samenwerking met Experts Van Oranje.

Nooit eerder was er, zover bekend, tijdens een event in Nederland een scherm ingezet van 84m2 waarop een Social Media Backchannel te volgen was.

'Het fenomeen social media duikt steeds vaker op maar vele organisaties weten nog niet precies wat ze er mee kunnen doen. In een land als Amerika is de rol van Social Media op events al erg groot en zijn backchannels van dit formaat steeds vaker te vinden. Met de komst van Social Stitch lijkt er in Nederland ook plek gekomen voor Social Media tijdens events', aldus Social Stitch zelf.

Viral promotie
De organisatie van Experts van Oranje laat weten erg blij te zijn met de inzet van het systeem. Ze kijken terug op een bijzonder geslaagde dag. Social Stitch mede oprichter Omar Kbiri zegt hierover: “Door Social Media een centrale rol te geven op events levert dit de organisatie vele voordelen op. Denk aan viral promotie door de bezoekers, feedback op het event maar vooral ook het verzamelen van uiterst nuttige data voor een volgend event.”

Geen trend meer
Waar event organisers in Nederland nu nog als eerste denken aan licht en geluid bij een event zal social media zich bij dit rijtje gaan toevoegen. Deze mening wordt ook gedeeld door IDEA voorzitter en directeur van event marketing bureau Obsession Live Communication Gerben Plasmeijer: "Social Media is geen trend meer. Het is nu tijd voor organisatoren om dit constructief toe te passen binnen hun concepten".
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.