Grand+Catering+presenteert+Buitengewoon%3A+een+restaurant+zonder+muren+op+natuurlocaties
Nieuws

Grand Catering presenteert Buitengewoon: een restaurant zonder muren op natuurlocaties

Grand Catering en haar directeur Pieter Aalbers behoren binnen de eventbranche tot de voorlopers als het gaat om MVO en MBO. Met The Colour Kitchen on Tour, een project waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, vertaalde Aalbers eerder al zijn passie naar de eventbranche, nu komt daar het restaurantconcept Buitengewoon bij.

Foto: Andrea Wyner

Het concept voor Buitengewoon kwam Aalbers tegen in de Verenigde Staten. Na overleg met de geestelijk vader* van het gastvrijheidsconcept mag Grand Catering het concept verder uitvouwen in Nederland. 'We zullen het vooral in de BtoC gaan vermarkten en indien gewenst in de BtoB.'

'Unieke locaties in de natuur zijn het toneel voor memorabele diners. Eén bijzonder lange tafel voor minimaal honderd gasten is het visuele hart van het concept en geeft de gast de ultieme gelegenheid om te genieten van een 5-gangen sharing diner. Het diner is vervaardigd door regionale topchefs die gebruik maken van seizoensingrediënten van hun locale producenten. Dit jaar begint Buitengewoon de tour door Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Deze tour breidt zich in de toekomst uit door de rest van Nederland om daarna in heel Europa de stad naar het land te brengen. Of zoals wij het noemen: de tafel naar de boer', legt Aalbers het idee bloot.
 
Aalbers weet waarom het concept een succes wordt: 'Door de bijzondere setting in de vrije natuur komt de gast letterlijk in contact met zijn omgeving. Dit gebeurt ook door de smaakvolle producten en het directe contact met de producenten. Buitengewoon schept zo een omgeving waar memorabele ontmoetingen kunnen plaatsvinden. In eerste instantie richt Buitengewoon zich op gasten die deze unieke ervaring met familie of vrienden willen meemaken. In overleg behoort bedrijfsmatige invulling zeker tot de mogelijkheden.'

* Buitengewoon is een gastvrijheidconcept dat in Amerika bekend staat onder de naam ‘Outstanding in the field’. Pieter Aalbers (Directeur van Grand Catering) kwam dit concept een jaar geleden tegen en heeft van oprichter en kunstenaar Jim Denevan de kans gekregen om zijn gedachtegoed verder te ontwikkelen in Europa. Buitengewoon start deze zomer vanaf juni in Nederland en loopt tot september door.

Buitengewoon op Twitter: @btngwn / #btngwn
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.