Eventwell: 'Eén op de drie eventmanagers heeft last van mentale gezondheid

01-09-2017 - BRANCHEVERENIGING - MPI Nederland sluit zich aan bij Eventwell, een initiatief uit de UK om welzijn in de eventbranche onder de aandacht te brengen. De afgelopen jaren blijkt uit meerdere marktonderzoeken dat het beroep van eventmanager één van de meest stressvolle banen is.

Uit een recente enquete van Eventwell blijkt dat 1 op de 3 eventmanagers wel eens last heeft gehad van hun mentale gezondheid (zoals een depressie), ver boven het gemiddelde van de Nederlandse bevolking van 1 op de 5 volgens het Trimbos Instituut. Ook bij Careercast en Forbes staat eventmanager op plaats 5 van meest stressvolle banen. De grootste stressfactor is vooral werkdruk. Het is daarmee duidelijk dat stressvolle arbeidsomstandigheden een enorme impact hebben op het mentale welzijn.

'Als MPI ondersteunen we het Eventwell initiatief omdat een goede mentale gezondheid ons allemaal aangaat. Vroeger kon je uitklokken bij de fabriek en zat je werkdag er op. Tegenwoordig word je 24/7 op verschillende manieren en via verschillende kanalen bezig gehouden. We zien dat al deze prikkels een vorm van onrust met zich meebrengen, die tot stress leidt met alle gevolgen van dien. Wat kan je zelf doen om hier op een goede manier mee om te gaan en fit te blijven, zowel lichamelijk als mentaal? MPI vindt het belangrijk om meer bewustwording over dit onderwerp te creëren en onze eventbranche te informeren en adviseren’, aldus Gijs Verbeek, Executive Director van MPI Nederland.

Eventwell lanceert op 18 september de Britse Event Wellbeing Week, waarin aandacht wordt besteed aan de (mentale) gezondheid binnen de eventbranche. Op dezelfde dag start MPI Nederland de Event Wellbeing Week met een campfire sessie ‘Het Roer Om’. Rond een kampvuur op het strand van het Veluwemeer vertellen 3 sprekers, onder andere Klaas Boomsma, hun persoonlijke en inspirerende verhaal over dit thema en geven zij praktische handvatten en tips om zelf het roer om te gooien en gezonder te gaan werken en leven.

1 Reacties

Goed initiatief.
Er is ook een hele goede training voor het hervinden van balans, het reduceren van stress via het bedrijf Fit4Life Coach.

Aanrader voor iedereen die last van onbalans heeft op welk vlak dan ook.

Fijn weekend allemaal.

groet, Caty
Caty Hendriks @ 01-09-2017 13:30 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Platform Museum Locaties

  PML biedt u een gedetailleerd overzicht van ruim 60 museale toplocaties in Nederland. Al deze locaties zijn geschikt...
 2. IDEA | Independent Dutch Event Association

  Branchevereniging en kennisorganisatie IDEA vertegenwoordigt ruim 50 professionele en onafhankelijke eventmarketing-...
 3. CLC-VECTA Centrum voor Live Communication

  CLC-VECTA Centrum voor Live Communication is de branchevereniging voor iedereen die professioneel betrokken is bij...
 4. MPI Nederland

  MPI Nederland bestaat sinds november 1994 en is het Nederlandse onderdeel van de internationale vakorganisatie...
 5. VeBON

  De VeBON (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland) is dé brancheorganisatie voor buitensportondernemers.

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners