Europa%2DPark%3A+meer+dan+1000+MICE%2Devenementen+per+jaar
Nieuws

Europa-Park: meer dan 1000 MICE-evenementen per jaar

Het is wellicht niet het eerste attractiepark waar Nederlandse meetingplanners aan denken voor hun MICE-bestemming, maar het Duitse Europa-Park groeide afgelopen jaar door de grens van 1000 events op jaarbasis.

Europa-Park ontving dit zomerseizoen ruim 4 miljoen bezoekers. Op MICE-gebied organiseerde de eventtak van het park in het Duits Zwarte Woud meer dan 1000 zakelijke bijeenkomsten.

MICE groei
De bedrijfsfeesten en -bijeenkomsten kenden dit jaar, na een lichte teruggang in 2009, een flinke stijging. De totale omzet steeg dan ook in vergelijking met vorig jaar. De bezetting van de vier themahotels lag wederom boven de 90% en zelfs boven die van vorig jaar. Reden genoeg om een vijfde themahotel te ontwikkelen. In het voorjaar van 2011 zal met de bouw hiervan begonnen worden. De opening is voorzien in de zomer van 2012. Op dit moment beschikt Europa-Park reeds over het grootste hotelresort van Duitsland.

Winteropenstelling
Zondag 7 november zijn de poorten van het park gesloten. Deze openen weer op 27 november voor een winteropenstelling tot en met 9 januari 2011 (m.u.v. 24 en 25 december). De komende dagen wordt Europa-Park weer omgetoverd in Duitslands grootste Winterwonderland. 
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.