DVA+en+Venuesuite+starten+samenwerking+voor+drempelloos+boekingsproces
Nieuws

DVA en Venuesuite starten samenwerking voor drempelloos boekingsproces

Het online boekingsproces van een eventlocatie hoeft niet langer onpersoonlijk te zijn. En ook de effectiviteit voor de opdrachtgever kan zo veel hoger. Dat is de heldere propositie van online boekings- en eventmanagement platform Venuesuite. Dutch Venue Association (DVA) ziet in Venuesuite.com, het online collaboration platform waar evenementenlocaties zelf 1-op-1 contact hebben met hun opdrachtgevers, zonder een intermediair die het contact ‘overneemt’, de oplossing. ‘Transparantie, direct contact en gebruiksvriendelijk.’ Venuesuite maakt het online boeken van een locatie in één klap drempelloos.

Online boeken, is dat niet ‘koud’, ‘kil’ en afstandelijk? Events kunnen toch niet online geboekt worden? Venuesuite lijkt beide vragen direct te kunnen weerleggen. ‘De insteek voor Venuesuite is in grote lijnen tweeledig: het moet makkelijk zijn voor opdrachtgevers en locaties om online tot een boeking te komen en het event te managen én direct met elkaar in contact te komen. Daarnaast moet het een alternatief zijn voor de bestaande traditionele intermediairs, waar juist dat persoonlijke contact wegvalt door een tussenpersoon. Met de technologische ontwikkelingen voor eventmanagement en vooral online contact is de software van Venuesuite volledig ingericht om hospitality online aan te bieden als een service. Door de huidige processen te challengen en vanuit ‘platform mogelijkheden’ te denken maakt dit boeken, contact en eventmanagement zo veel makkelijker, waarbij helder wordt dat een intermediair uiteindelijk slechts ruis en vertraging met zich mee brengt’, opent één van de initiatiefnemers Ralph van Hooijdonk, een software ondernemer met een heldere blik op onze markt. ‘Daarnaast laat Venuesuite zien dat zo’n 80 procent van een evenement prima online te boeken is. De rest is op maat contact, conceptmatig, strategisch of een unieke invulling. In die 20 procent zit het onderscheidende vermogen, maar voor de rest is het allemaal heel eenvoudig en bovenal prettig online te boeken.’

DVA sluit aan
Dat de Dutch Venue Association (DVA) zich achter het initiatief schaart bevestigt die stellingname. ‘Voor de leden van DVA wordt het een echte platformtool, waarbij wij de input van de leden gebruiken om Venuesuite constant aan te vullen en te verbeteren. Met Venuesuite krijgen de locaties de controle over hun eigen salesfunnel weer terug en vervallen de hoge commissies voor intermediairs. Begrijp me niet verkeerd ook voor intermediairs is een markt, maar over het algemeen rekenen zij een véél te hoog percentage commissie, voor de daadwerkelijke waarde die ze in de keten toevoegen. Een platform als de onze kan dus geld besparen en daar is het de locatie en de opdrachtgever om te doen. Daarbij blijft de meerwaarde van eventbureaus buiten kijf, zij maken van events krachtige communicatiemiddelen met slimme en effectieve concepten en trajecten’, aldus Van Hooijdonk.

Direct online geboekt
Henk Kroneberg (Voorzitter DVA) vertelt: “Al bij de oprichting in april 2017 van DVA hebben de leden vastgesteld dat er een groeiende behoefte is aan een efficiënt online boekingsplatform afgestemd op de omvang van de locaties van bij DVA aangesloten leden. Sindsdien volgen we de ontwikkelingen in de markt om te kijken hoe dit voor onze leden mogelijk te maken. Met Venuesuite hebben we een platform gevonden dat voor onze leden werkt, er komt namelijk wat meer kijken bij het organiseren van een event dan het boeken van een eenvoudige hotelkamer. Hierbij zochten we een geïntegreerde oplossing die het zowel voor onze leden als voor de uiteindelijke opdrachtgevers makkelijker maken om het reservering proces direct en online te laten plaatsvinden. Venuesuite wordt bovendien geïntegreerd met de website van Dutch Venue Association waarop de vijftig aangesloten locaties zich presenteren.”

Van Hooijdonk: ‘Natuurlijk zijn we blij met de samenwerking met de DVA. We zijn in staat om onze opdrachtgevers, toegang te geven tot een landelijk netwerk van quality Venues. Maar vooral ook de rol van de DVA en haar leden als sparringpartner is cruciaal, om steeds input te krijgen voor features van het platform en zo samen de propositie van Venues future proof te houden. Kortom, het versterkt elkaar enorm.’ Henk Kroneberg rondt af: ‘Een ander voordeel van de samenwerking is dat onze leden niet individueel een eigen online boekingsmodule hoeven te bouwen. Vooral het feit dat door het platform van Venuesuite direct contact wordt gefaciliteerd zien wij als key tot het realiseren van een vruchtbare langdurige relatie, voor het organiseren van succesvolle events.’

Eerste resultaten
Beide partijen kijken dan ook uit naar de verdere samenwerking om Venues meer grip te geven op hun online boekingen, waarbij het streven is om een gezonde balans te brengen tussen directe en indirecte boekingen. De bundeling van het aanbod van kwalitatieve Venues, die direct te boeken zijn inclusief duidelijkheid in de kostprijs, is uniek. De eerste resultaten zijn veelbelovend en uiteraard zijn andere Venues van harte welkom om zich aan te sluiten om deze nieuwe manier van werken in de praktijk te omarmen. Be our guest!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.