Drie dagen optimale mix van sport en entertainment #oppapendal

04-04-2018 - Op 4, 5 en 6 mei staat Papendal in het teken van de World Cup BMX. Tegelijkertijd vindt ook het FRAMED Festival plaats en bovendien wordt in samenwerking met de NTFU de Holland Classic georganiseerd. Daarmee is er gedurende drie dagen voor ieder wat wils #OpPapendal: je kunt zowel actief als passief drie dagen sport en entertainment op hoog niveau mee maken.

De overkoepelende organisatie is in handen van Papendal. Binnen het team Marketing & Communicatie ligt de eindverantwoordelijkheid in handen van Rebecca Goei:

“We laten in dit weekend de diverse aspecten van Papendal zien. Topsport in de vorm van de World Cup BMX, waar de absolute wereldtop opdraaft op onze baan. Het FRAMED Festival met een mooie mix van muziek en food. De bezoekers aan FRAMED krijgen automatisch toegang tot het wedstrijdterrein van de BMX. De twee terreinen liggen naast elkaar en je kunt dus makkelijk alles mee beleven. En de sportieve fietser die zelf iets wil ondernemen, kan vanaf Papendal meedoen aan de Holland Classic van de NTFU. De start en finish van die tochten is op ons terrein en ook dan kan de toerfietser aan het einde van zijn of haar inspanning een kijkje nemen bij de BMX of de innerlijke mens versterken op FRAMED. En daar is ook veel informatie van en voor fietsers te vinden.”

 

“Tijdens dit weekend laten we eigenlijk zien waartoe we organisatorisch allemaal in staat zijn. We kunnen aan de basis van een congres staan, maar ook prima gebruik maken van alle faciliteiten die we hier op het terrein voor handen hebben. De World Cup BMX vormt nu het uitgangspunt van het gehele programma. Daar omheen presenteren we een zeer gevariëerd aanbod van sport, entertainment en food. En echt alle leeftijden kunnen hier straks op 4, 5 of 6 mei aan hun trekken komen.”

 

Dit jaar worden er acht UCI BMX Supercross wereldbekerwedstrijden gehouden op 4 locaties (2 rondes per locatie). Hier kunnen de Nederlandse rijders belangrijke punten scoren voor de UCI ranking. Op 5 en 6 mei vinden twee van die wereldbekerwedstrijden plaats #OpPapendal. In één weekend! Zowel op zaterdag als op zondag wordt een UCI BMX Supercross World Cup verreden. Een unieke mogelijkheid voor BMX-fans om hun helden in actie te zien. Of om kennis te maken met deze dynamische sport.

Het FRAMED Festival is het bevrijdingsfestival van Arnhem en omstreken. Direct naast de baan waar de wereldtoppers van de Supercross hun kunsten vertonen vind je een heus festivalterrein. Wat kun je verwachten? Een weekend vol hiphop en scheurende gitaren. Ambachtelijke streekgerechten, smokin’ bbq en real american burgers van rollende keukens. Geniet van heerlijke biertjes onder het genot van diverse activiteiten en lekker eten.

De Holland Classic is het fietsevent van de NTFU. Op zaterdag kun je deelnemen aan twee Special Events, op zondag kun je zoals vanouds lussen rijden op de mountainbike en racefiets. door de prachtige omgeving van Papendal (Arnhem), onder meer over de Hoge Veluwe. Afhankelijk van de vorm van de dag kies je één of meerdere lussen, waarbij de kleuren blauw, rood en zwart staan voor de zwaarte van de lus. De racelussen zijn ieder 60 km, voor MTB is er 20, 30 en 40 km.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners